27-årig blev dræbt på åben gade: Nu skal tre mænd for retten

Det 27-årige offer blev slået i hovedet med et jernrør flere gange, ligesom han blev stukket med kniv flere steder på kroppen.

Tre unge mænd på henholdsvis 25, 25 og 28 år skal 9. februar indtage de tiltaltes pladser i Retten i Aalborg. Her vil anklager Kim K. Kristensen fra Nordjyllands Politi have idømt de tre mænd en længere fængselsstraf for, den 5. august 2017, at have slået en 27-årig mand ihjel på åben gade i Aalborg.

Drabet fandt sted kort før klokken 18 den 5. august - en helt almindelig sommerlørdag i Aalborg. Her overfaldt de tre tiltalte - ifølge anklageskriftet - den 27 årige med et jernrør, som de slog ham i hovedet med flere gange, ligesom de tildelte ham flere knivstik i brystet, i en arm, i en balle og i begge lår. Skader, der betød, at den 27-årige afgik ved døden knap en time senere. 

Forinden overfaldet og drabet havde de tiltalte ifølge anklageskriftet forfulgt den 27-årige. De var bevæbnet med både flere jernrør og knive, ligesom de var iklædt skudsikre veste. De tiltalte indhentede den dræbte på Hjørnet af Langelandsgade og Turøgade hvor de sprøjtede ham i ansigtet med peberspray, inden de overfaldt og dræbte ham.

Nordjyllands Politi kastede sig i kølvandet på det voldsomme drab ud i en massiv efterforskning. Det stod hurtigt klart, at der var tale om et internt opgør i Aalborgs kriminelle miljø, og politiet meldte hurtigt ud, at man kendte identiteterne på fire mistænkte, som man opfordrede til at melde sig selv. Det gjorde tre af de fire mistænkte. To troppede selv op hos politiet sammen med en forsvarer mens en tredje - en 32-årig mand - ringede til politiet og efterfølgende blev anholdt. En fjerde person blev anholdt i forbindelse med en rutinemæssig trafikkontrol.

Den 32-årige er ikke tiltalt for drab, men blev i december idømt fem måneders fængsel for at have påkørt det 27-årige offers bil, og for at have udøvet vold mod ham.

Retssagen mod de tre mænd begynder 9. februar og skal løbe over syv retsdage. Hvis alt går efter planen falder der dom 22. marts. 


Seneste nyt

fra Nordjylland