2700 nye boliger i Aalborg

Foto: TV2/Nord

I Aalborg Kommune bliver der bygget 2700 nye ungdomsboliger inden for de næste fire år. Skitserne og planer blev fejret i dag.

Aalborg skal være landets bedste studieby. Derfor har byrådet givet tilsagn til, at der skal bygges 2700 nye ungdomsboliger i Aalborg og omegn for at styrke studielivet. 

- Vi har lagt vægt på to ting i planlægningen af det her boligprojekt. Den ene ting er arkitekturen, den anden er, at det skal være bæredygtigt byggeri, fortæller Peder Baltzer Nielsen, der er stadsarkitekt i Aalborg Kommune.

Ungdomsboligerne bliver imellem 30 og 50 kvadratmeter og med en husleje, der ligger imellem 2100-3350 kr. om måneden plus el og varme.

Priserne på ungdomsboliger ligger fast i forhold til lovgivningen omkring støttet byggeri, som ungdomsboliger går ind under. Derfor er prisen afhængig af størrelsen.

- Hvis man tænker over, at man får en rigtig spændende bolig med en god beliggenhed, og at man både får bad, toilet og køkken i lejligheden, så er det faktisk ikke dyre lejligheder, siger Peder Baltzer Nielsen.

AKU-Aalborg, som står for udlejningen af ungdomsboligerne, har lige nu ca. 3200 boliger i Aalborg og omegn. Opførelsen af de 2700 nye bliver derfor næsten en fordobling af kapaciteten af studieboliger.

I Aalborg er der lige nu et kollegie, der skiller sig ud på pris, beliggenhed og størrelse i forhold til de øvrige. Bikuben Kollegiet, der ligger på havnen, er opført af en privat fond, og foræret til byen. Derfor afviger huslejen og boligernes størrelse.

Flere nyheder fra TV2 Nord