28-årig mor på anklagebænken: Jeg stak skygger, ikke min datter

Den 28-årige kvinde, der sidste sommer skar halsen over på sin ni-årige datter, forklarer torsdag ved retten i Hjørring, at stemmer fik hende til at gøre det.

Det er en knuget og af situationen tydeligt påvirket 28-årig kvinde, der torsdag formiddag aflægger forklaring ved retten i Hjørring. Her sidder hun anklaget for at have slået sin ni-årige datter ihjel den 15. juni i sit hjem i Bindslev sidste år.

Kvinden nægter sig skyldig i at have skåret halsen over på sin sovende datter, så hun lå og forblødte i sin seng, da kvindens samlever og pigens far kom hjem fra en gåtur ved 21-tiden den aften. 

Derimod hævder hun at have været sindssyg i gerningsøjeblikket - en påstand, der bakkes op af en mentalundersøgelse, som er blevet fremlagt i retten, og af kvindens egen forklaring.

Hun har hidtil ikke husket mange detaljer fra aftenen, men fortæller foran en retssal fuld af tilhørere, at hun har drømt om hændelsen. Og hendes drøm stemmer overens med forløbet, kommer det frem.

Den 28-årige kvinde fortæller i retten, at hun om aftenen den 15. juni sidste år blev fulgt af en skygge op på værelset, hvor skyggen lagde sig over datteren. Her tog kvinden en lang kniv og stak skyggen, som forsvandt. Angiveligt var det stemmer, der fortalte hende, at hun skulle slå skyggen ihjel.

Efterfølgende gik hun nedenunder og så flere skygger. Hun troede, at det bare var en drøm og gik derfor i seng og håbede på, at det hele ville gå væk, forklarer hun.

- Det hele var uvirkeligt.  Jeg var sikker på, at jeg stak en skygge, som lå henover min datter, siger den 28-årige kvinde.

Men den tiltalte kunne fornemme, at datteren ikke var der længere, og hun skar derfor sit håndled over - for hvis datteren var død, ville hun kunne være sammen med hende. 

Ved retten i Hjørring er det også kommet frem, at kvinden før har haft psykiske problemer. Hun har før set skygger og har været indlagt flere gange, senest i weekenden inden drabet. Kvinden forklarer, at hendes mormor var død i februar, og at familiens hund også var død.

- Jeg var inde i en svær periode, men det undskylder ikke det, der er sket, siger hun.

Anklager i sagen, Peter Rask, kræver kvinden idømt en anbringelsesdom, mens forsvarer Claus Bo Jakobsen ønsker en behandlingsdom, hvor kvinden vil kunne udskrives efter højst fem år. Pskykiaterne, der har undersøgt kvinden, anbefaler også en behandlingsdom.

Retten har nedlagt navneforbud i sagen, kører både torsdag og fredag. 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland