2,8 tons og 59 hestekræfter: Gjølbåden har fået sin motor

Lørdag var en stor dag for Gøl Bådens Træskibslaug - den gamle båd fra 1908 fik nemlig ny, gammel motor.

Siden 2012 har et hold skibsglade mænd fra Gjøl knoklet for at få den gamle Gjølbåd, der sejlede mellem Aalborg og Gjøl, sat i stand og klar til at sejle igen.

Lørdag nåede holdet en vigtig milepæl i arbejdet: At få en motor på plads i skroget.

Med en kampvægt på 2,8 tons og en motorkraft på 59 hestekræfter var det noget af en basse, der skulle om bord i det gamle træskib fra 1908.

- Det er virkelig, virkelig stort det her. Det er en milepæl for os, at vi nu får motoren og får den installeret, siger Jørn Hjerresen fra Gøl Bådens Træskibslaug.

- Motoren har jo været længe undervejs, og der har været forskellige drøftelser af, hvilken slags motor er det, vi skal have i. Vi kunne jo nemt have fundet en motor, men har brugt rigtig lang tid på det. For vi mener jo også, at den lyd, der kommer fra motoren, skal være helt autentisk, tilføjer Jørn Hjerresen.

Motoren er et resultat af reservedele fra flere forskellige motorer og er derfor i sagens natur ganske unik. Måske var det også derfor, det krævede lidt hjælp fra en motorsav at få gjort plads til motoren i Gjølbåden. Men  på plads kom den, og nu starter arbejdet for træskibslauget med at finde de sidste stumper til motoren - og de sidste penge.

- Hvornår der kommer nogle penge, er jo faktisk det, der bestemmer, hvornår projektet er færdig. Vi tror på 2020, men kommer den rige onkel, kan det allerede blive 2019, siger Jørn Hjerresen.

Gjølbåden og Gøl Bådens Træskibslaug modtog i 2017 250.000 kroner fra Region Nordjyllands Vækstpulje.


Seneste nyt

fra Nordjylland