29-årig dømt for tre indbrud: Fældet af skruetrækker

En 29-årig mand er fredag blevet idømt fem måneders fængsel for at have begået tre indbrud.

Det er svært at løbe fra DNA-spor. Det havde en 29-årig mand tilsyneladende selv indset, da han fredag var tiltalt ved Retten i Aalborg. Her tilstod han tre indbrud – på trods af at han nægtede sig skyldig ved et grundlovsforhør 21. december.

Manden blev sigtet for indbrud, efter at politiet havde fundet en skruetrækker i en villa i Aalborg SV, der var brugt til at bryde ind med. Mandens DNA befandt sig på skruetrækkeren.

Tilbage i december lød forklaringen, at manden tidligere havde anvendt skruetrækkeren til et lovligt formål, men at han ikke havde nogen idé om, hvordan skruetrækkeren var havnet i villaen.

Også i en anden villa i Aalborg samt i en villa i Vadum blev der fundet DNA-spor fra den 29-årige, som få måneder forinden var blevet løsladt, efter at have afsonet 1,5 års fængsel for indbrud.

Da den 29-årige blev stillet for retten fredag, tilstod han med det samme, at han stod bag alle tre indbrud.

- Det er fint, at han er kommet på andre tanker, siger Bjørn Fogh, der er anklager ved Nordjyllands Politi.

Manden blev idømt fem måneders fængsel. Han har siddet varetægtsfængslet siden 21. december, og har dermed allerede afsonet knap to måneder. De sidste tre måneders fængsel skal han afsone på et andet tidspunkt.


Seneste nyt

fra Nordjylland