29-årig tiltalt for trafikdrab ved Hjørring

En 29-årig mand skal er onsdag tiltalt i en sag om uagtsomt mandrab. Den 15. februar kørte han, påvirket af alkohol, ind i en modkørende, så en 19-årig kvinde mistede livet.

Den 15. februar ved 19-tiden mistede en 19-årig kvinde fra Østervrå livet. Kort forinden var hun fører i den bil, der på Sæbyvej ved Ilbro nær Hjørring kolliderede med en modkørende, der var kommet over i den modsatte vejbane.

I den modkørende bil var en 29-årig ukrainsk statsborger chauffør. Han kørte for hurtigt og var stærkt påvirket af alkohol og efter ulykken blev hans promille målt til at være 1,68.

Onsdag klokken 9.00 vil han så sidde i Retten i Hjørring som tiltalt. Han har udsigt til at blive dømt for uagtsomt manddrab under skærpende omstændigheder. En paragraf, der har en strafferamme på op til otte års ubetinget fængsel.

Den 19-årige kvinde, der blev dræbt ved ulykken havde to 16-årige piger med som passagerer. De blev begge kvæstet ved ulykken, og det gjorde den 29-årige tiltalte også. Han blev efter ulykken bragt til Aarhus Universitetshospital. En 26-årig passager fik lettere kvæstelser.

Den 7. marts blev den 29-årige mand, der altså er ukrainsk statsborger, men bosat i Nobe-området, varetægtsfængslet i fire uger, og nu skal sagen altså afgøres i retten.


Seneste nyt

fra Nordjylland