29-årig varetægts-fængslet for dødsfyrværkeri

Den 29-årige mand, der fredag blev fremstillet i grundlovsforhør, er blevet varetægtsfængslet i 4 uger.

Den 29-årige mand fra Hobro-området nægtede sig skyldig i salg af dødbringende krysantemumbomber, der nytårsaften dræbte tre mænd og kvæstede yderligere to.

Han er nu blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Under grundlovsforhøret kom det frem, at den 29-årige var nære venner med en af de afdøde. Da han blev afhørt om vennens død, brød han ud i stille gråd, mens han under resten af retssagen forholdt sig roligt.

- Sagen implicerer flere af hans kammerater, så selvfølgelig er han dybt ulykkelig over hvad der er sket, siger den 29-åriges forsvarer, Jan Poulsen.

Den 29-årige, der bor med sin kæreste og to børn, påstod selv, at han kun havde solgt familiepakker til de dræbte mænd bestående af batterier og raketter.

Han nægtede at have solgt ulovligt fyrværkeri, men forklarede i retten, at han selv tidligere har købt en krysantemumbombe til egen brug og fyret den af.

Det var offentlighedens hjælp, der førte til anholdelsen af den 29-årige familiefar.

- Henvendelser fra borgere har ført til ransagelser op sigtedes bopæl og et værksted, han har tilknytning til. Her fandt vi mere fyrværkeri, som forstærkede vores mistanke, siger vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Frank Olsen.

Anklager Karina Skou forlangte lukkede døre under grundlovsforhøret af hensyn til efterforskningen, men det blev afvist.

Hun var tilfreds med varetægtsfængslingen.

- Det er en meget tragisk sag, siger hun..

Ulykkerne skete ved midnatstid nytårsaften. Ved den første ulykke, der skete i Assens, mistede en 37-årig familiefar livet, mens der ved den anden ulykke, der skete i Skjellerup, var to mænd, der mistede livet.

Yderligere to blev kvæstet i Skjellerup ved Hobro. Den ene af dem har fået opereret begge øjne ud, fortæller faderen til tv2.dk.

Manden er sigtet for at have forvoldt fare for andre jf. straffelovens § 252


Seneste nyt

fra Nordjylland