3 gode råd: Sådan bliver du en succesfuld iværksætter

Iværksætteren Tommy Ahlers fra DR-programmet "Løvens Hule" giver gode råd til, hvordan man bliver en god iværksætter.

Går du med drømmen om at starte egen virksomhed op som iværksætter, og har du fundet på et unikt projekt, som hele verden må se, så skal du læse opmærksomt med her. 

Den danske iværksætter Tommy Ahlers, der er bedre kendt fra DR-programmet "Løvens Hule", besøgte tirsdag Aalborg Universitet for at fortælle sin egen historie om, hvordan han blev en succesfuld iværksætter - for det er ikke bare sket fra den ene dag til den anden. 

Tre gode råde til opstartervirksomheden

Det første råd til den håbefulde iværksætter er, at man ikke skal være bange for at begå fejl. 

- Alt det, som lykkes i den her verden, kommer som resultat af at turde gøre nogle ting. De fleste ting vi gør, uanset hvor det er i vores liv, privat eller professionelt, ender i fejl. De ender ikke med det resultat, vi havde håbet på, men så lærer vi af det, og så fortsætter vi, og det tror jeg, de studerende kan lære meget af, siger Tommy Ahlers.

Et andet råd handler om at tro på, at man kan ændre verden med det projekt, man arbejder med. 

- Selvom man kun er ved at bygge en meget lille raket af flamingo, så skal man tro på, at man en dag lander på månen. Det gør ikke noget, at man ikke ved, hvordan man skal komme derhen, men usikkerhed kan gøre det svært, siger Tommy Ahlers. 

Det tredje råd fra den erfarne iværksætter handler om at tage imod råd fra andre. Man skal få samlet sig et godt team, for iværksætterprojektet er afhænging af nogle kræfter, der kan arbejde.

- Man skal ikke tro på, at man kan det hele selv. De studerende skal gerne lytte til markedet og lytte til kunderne. Men så skal de også finde et team omkring sig, så de ikke tror for meget, at de er verdens bedste og kan det hele selv, for det er man sjældent. Så der er det vigtigt at finde et team og udvikle sammen, siger Tommy Ahlers. 

Tommy Ahlers besøgte Aalborg Universitet i forbindelse med regeringens møde i Disruptionrådet på Hotel Comwell i Rebild mandag og tirsdag. Tommy Ahlers er formand for iværksætterpanelet, og sammen arbejder rådet for, at danske uddannelsesinstitutioner bliver bedre til at målrette deres uddannelser til fremtidens arbejdsmarked. 

Om Tommy Ahler

- Født i 1975 og uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet. 
- Har arbejdet som konsulent hos McKinsey
- Står bag Zyb og Podio, som han har solgt videre til henholdsvis Vodafone og Citrix og tjent flere hundrede millioner på.
- I dag lever han af at investere i opstartsvirksomheder.
- Er formand i regeringens iværksætterpanel

Seneste nyt

fra Nordjylland