3 mennesker i havsnød ved Lyngså: Hevet op af redningsbåd

En far og søn i kajak samt en svømmer var mandag aften kommet i havsnød ud for Lyngså Strand, men blev alle tre hevet op af en redningsbåd fra Sæby.

En far og hans søn samt en svømmer fra Lyngså-området kan alle prise sig selv lykkelige, efter de kom i havsnød mandag aften ud for Lyngså Strand. 

De var blevet spottet af en forbipasserende på stranden, der hurtigt fik ringet til alarmcentralen, som sendte en båd fra Sæby Redningsstation ud efter dem.

Det skriver Sæby Redningsstation på sin facebook-side. 

- Omkring klokken 18.10 fik vi på Sæby Redningsstation dagens anden alarm. Denne gang havde en badegæst ved Lyngså Strand set en dreng og hans far vælte i en kajak et par 100 meter ude. De kunne ikke ved egen hjælp komme tilbage til stranden i fralandsvinden, skriver Sæby Redningsstation på sin facebook-side. 

Samtidigt havde anmelderen observeret en svømmer, der var svømmet ud for at redde faren og sønnen, men siden var kommet i store problemer på grund af vind og strøm.

Underafkølet og forbrændt 

Det fik Sæby Redningsstation til at sende sin redningsbåd FRB 11 samt en redningsbil ud mod det angivne ulykkessted. 

Her fandt de hurtigt faren og sønnen, der blev hevet ombord. Omkring 500 meter længere sydpå fandt redningsmandskabet svømmeren. 

- Han var meget afkræftet, underafkølet og forbrændt af de mange brandmænd, som er i havet for tiden. Vi bjærgede ham ombord og begyndte førstehjælp til ham, skriver Sæby Redningsstation på sin facebook-side.

- Vi vurderede, at svømmeren skulle tilses yderligere, og vi fik derfor en ambulance forbi stationen. Manden blev kontrolleret af en behandler og en paramediciner. I samråd med deres lægebagvagt blev det vurderet, at det var forsvarligt at sende ham hjem igen.


Seneste nyt

fra Nordjylland