30-årig dømt for at have skåret pulsåre over i masseslagsmål

Cafe Asbjørn i Fjerritslev dagen efter masseslagsmålet. Foto: Josefine Brader

30-årig mand dømt for rå og brutal vold med kniv i forbindelse med slagsmål foran Café Asbjørn i Fjerritslev tidligere på året.

Det kommer til at koste en 30-årig mand fra Fjerritslev-området tre år i fængsel, efter han fredag blev dømt skyldig i vold af særlig rå, brutal og farlig karakter, da han i forbindelse med et masseslagsmål trak en såkaldt håndledskniv, som er et armbånd, hvori der er skjult en kniv.

Kniven brugte han i slagsmålet, hvor en anden mand kom alvorligt til skade, da han fik skåret pulsåren over netop af gerningsvåbenet, mens andre gæster ved cafeen slap med snitskader.

Den voldsomme episode fandt sted tilbage i januar, hvor en gruppe på fire mænd heriblandt den 30-årige kom op og slås med nogle andre gæster på Cafe Asbjørn i Fjerritslev. 

Læs også Mand varetægtsfængslet for knivstikkeri ved masseslagsmål

Mændene, som alle er fra Fjerritslev-området, er i alderen 30 til 46 år, og de havde på aftenen alle fået noget at drikke, mens to af dem også var under påvirkning af narkotika, blandt andet kokain.

Slagsmålet brød ud omkring klokken 3 om natten den 21. januar, da den yngste af de fire mænd kom at slås med en af de andre gæster udenfor caféen. Derfra eskalerede det hurtigt, og det endte ud i et masseslagsmål.

Sagen var i dag for Retten i Hjørring, hvor de fire slagsbrødre blev dømt. En 35-årig mand fik 30 dages betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste, en 31-årig mand fik en dom på 60 dages ubetinget fængsel, mens en 46-årig mand blev idømt tre måneders ubetinget fængsel.

- Alle fire forklarede, at de var på caféen, at de var der sammen og at der var det her slagsmål, som de også var blandet ind i. Men den hovedtiltalte nægtede at have brugt sin håndledskniv, mens andre mente, at de havde handlet i selvforsvar. Det kom retten frem til efter flere vidneforklaringer og tekniske beviser ikke var tilfældet, siger anklager hos Nordjyllands Politi, Bjørn Fogh.

Alle fire mænd modtog deres straf. 

00:25 Luk video

Flere nyheder fra TV2 Nord