Tillidsmand fyret: 30 medarbejdere har nedlagt arbejdet

30 ansatte hos installationsvirksomheden Kemp & Lauritzen i Aalborg har nedlagt arbejdet. Sagen er for Arbejdsretten onsdag eftermiddag.

For anden dag i streg har 30 VVS’er og fjernvarmefolk i dag valgt at nedlægge arbejdet på installationsvirksomheden Kemp & Lauritzen i Aalborg.

Det sker efter de i løbet af morgen afholdt et fagligt møde. Det oplyser arbejdsmiljørepræsentanten ved Kemp & Lauritzen, Daniel Jokumsen, til TV2 Nord.

Der er tale om en overenskomststridige arbejdsnedlæggelse.

Tirsdag blev der afholdt et mæglingsmøde på virksomheden med repræsentanter fra Blik & Rør og arbejdsgiverforeningen Tekniq-Arbejdsgiverne dog uden resultat. Den fagretlige behandling af sagen forsætter.

Bilerne holder stille for anden dag i træk hos Kemp & Lauritzen.
Bilerne holder stille for anden dag i træk hos Kemp & Lauritzen.

Årsagen til strejken er, at virksomheden fyrede tillidsrepræsentanten for fjernvarmeafdelingen i Aalborg den 30. august.

Det er medarbejderne utilfredse med, og af den grund valgte de at nedlægge arbejdet tirsdag morgen.

Fællesmøde mellem parterne

Onsdag eftermiddag blev der holdt møde mellem Dansk Arbejdsgiverforening og fagforeningens hovedorganisation. Resultatet af mødet blev, at medarbejdernes organisation accepterede at strejken er overenskomststridigt, hvorfor de bliver opfordret til at gå i arbejde igen. Hvorvidt de gør det, bliver afgjort på en medarbejder møde i morgen tidligt. 

Ifølge TV2 Nords oplysninger berører arbejdsnedlæggelsen arbejdet med installation af fjernvarme i vejene.

TV2 Nord har forsøgt at få en udtalelse fra ledelsen og medarbejderne, men ingen har ønsket at udtale sig om sagen.


Seneste nyt

fra Nordjylland