300 børn plantede 300 træer for bedre klima

På Brovst Skole gør man noget aktivt for at skabe et bedre klima på Jorden - onsdag var 300 elever trukket i gummistøvler og varmt tøj for at plante træer.

På Brovst Skole er de vilde med at plante træer. Sidste år satte alle skolens elever 1000 træer i jorden ved skolen, og onsdag rykkede 300 elever igen ud for at plante yderligere 300 træer.

Træplantningen sker som del af Dansk Skovforenings kampagne Genplant Planeten. I alt har danske skolebørn plantet 50.000 træer i år for at gøre noget godt for klimaet.

For natur- og tekniklærer på Brovst Skole, Morten Buch, giver det rigtig god mening, at skolen deltager i kampagnen.

- Det er en god måde at inddrage naturen i undervisningen, og det er en gode måde at få eleverne til at tænke over klimaet. Og så var det en mulighed for at undervise i træer hele vejen fra indskolingen til overbygningen. I indskolingen kunne de høre om træsorter, og i overbygningen har vi kunnet bruge det i fysik- og biologiundervisningen, siger Morten Buch.

Siden de første 1000 træer blev plantet sidste år, har et hold elever haft fornøjelsen med at passe træerne på et såkaldt skoleskovs-hold. Det betyder, at eleverne hver onsdag har været med i skoven for at udvikle og passe træerne.

- Eleverne bliver inddraget i projektet. Vi kan se, at nogle af de elever, der var med til at plante sidste år, stadig kommer herned med deres forældre, fordi de lige skal se til "deres" træer. Så vi kan se, at de tager ejerskab, og det bliver vores træer, siger Morten Buch. 

300 børn fra Brovst Skole har i dag plantet 300 træer som led i en landsdækkende ting for at få flere træer på jorden igen, omkring 50.000 træer bliver i denne tid plantetet rundt om i hele Danmark af børn fra 170 skoler, deriblandt børnene fra Brovst Skole

Seneste nyt

fra Nordjylland