300 kampe i AaB-trøjen: Kasper Risgård tæt på jubilæum

Viceanfører Kasper Risgård kan mandag aften på udebane mod Randers FC blive noteret for sin officielle kamp nummer 300 for AaB.

Mens underdogs'ene fra Hobro tromler derudaf, og søndag føjede en flot skalp til samlingen med 4-0-sejren over FC Nordsjælland, går det lidt mere trægt hos AaB.

Selv om AaB kun har tabt én af klubbens seneste 11 betydende kampe, er det ikke blevet til en sejr på udebane siden februar. Det skal mandskabet mandag aften forsøge at ændre på, når modstanderen hedder Randers FC.

Ved samme lejlighed kan Kasper Risgård runde et ikke så lidt skarpt hjørne. Siden himmerlændingens start hos AaB i 2002 er det ifølge klubbens arkiver blevet til ikke mindre end 299 kampe i den rød- og hvidstribede trøje. Mandag aften kan den 34-årige viceanfører altså blive noteret for sin kamp nummer 300.

I først omgang gælder det dog jagten på pointene - og det gode spil - for AaB. Klubben ligger i øjeblikket på en niendeplads i Superligaen med fire point op til AC Horsens på den forjættede sjetteplads. 

- I vores seneste seks kampe har vi opnået 11 point, og herimellem har der også været gode præstationer på udebane, hvilket desværre ikke har afstedkommet en sejr, og det er et klart fokusområde for os at forbedre vores udebanestatistik, siger Morten Wieghorst.

- Skal sejren komme i Randers, hvilket naturligvis er vores hensigt, så kræver det som altid en stærk og effektiv indsats. Vi møder et hold, der for nylig har skiftet cheftræner, og det kunne man se komme til udtryk i deres kamp i sidste uge mod FC Nordsjælland. Der har været et skifte rent formationsmæssigt, ligesom man kan fornemme en anderledes tilgang i forskellige faser af spillet, og vi bliver helt sikkert mødt af et Randers-hold med ny energi og tro på tingene, men det er vi parate til at modstå, fastslår Morten Wieghorst. 

Jakob Ahlmann har karantæne, mens Marco Ramkilde og Michael Lansing er eneste skadede spillere i Superligatruppen. Anfører Rasmus Würtz, der nu er klarmeldt, gik glip af reserveholdskampen i mandags mod Randers FC på grund af sygdom og mangler derfor stadig kamptræning, før han er klar til et comeback for AaB. 


Seneste nyt

fra Nordjylland