3.000 i protest mod nyt rådhus i Støvring

Rådhuset i Støvring skal forblive rådhus mener 3.000 borgere og 10 politikere i Rebild Kommune. Foto: Thomas Gaardsmand (arkiv)

I aften skal politikerne i Rebild Kommune stemme om det kommende budget. Men ti ud af 25 politikere er imod. De vil simpelthen ikke betale for et nyt rådhus i Støvring - og de får støtte af 3.000 borgere.

Når byrådsmødet i Rebild Kommune starter klokken 17.00, får politikerne overrakt en stor samling underskrifter. 3.000 personer fra Rebild støtter nemlig ti politikeres harme over, at flertallet i byrådet vil bruge penge på at opføre et nyt rådhus i Støvring.

- Vi har fået 3.000 underskrifter på bare ti dage, og det synes jeg er ret meget. Af dem jeg har spurgt på gaden, har otte ud af ti skrevet under på protesten, siger byrådsmedlem Rikke Karlsson (DF) til TV2/Nord.

For at vise utilfredsheden, vil en borger repræsentere de 3.000 utilfredse og overrække underskriftsindsamlingen til byrådet. Rikke Karlsson er glad for, at borgerne også viser deres utilfredshed, men indrømmer, at det næppe ændrer noget:

- De femten politikere, der gerne vil have det nye rådhus, har jo flertal og har allerede aftalt forliget, så desværre vedtager de nok budgettet for 2013 med et nyt rådhus i dag.

Det nye rådhus er budgetteret til at koste 35 millioner kroner. De penge kan bruges bedre på renovering af veje, skoler og daginstitutioner, mener mindretallet bestående af SF, DF, løsgænger Mogens Schou Andersen samt tre Venstrefolk - Ole Frederiksen, Gert Fischer og Leif Nielsen.

Flere nyheder fra TV2 Nord