31 EU-millioner til Lille Vildmose

Der er hjælp på vej til Danmarks største højmose - Lille Vildmose - der er truet af udtørring. 31 EU-millioner skal sikre nyt vand til højmosen ved Aalborg.

Der er hjælp på vej til Danmarks største højmose - Lille Vildmose - der er truet af udtørring. Flere søer, færre grøfter og vandstandshævning er blot nogle af de nye tiltag, som efter al sandsynlighed er på vej til at give nyt vand til højmosen ved Aalborg.
 
En komite fra EU's Life program har netop indstillet Danmarks ansøgning til støtte, og alt tyder hermed på, at Miljøministeriet og samarbejdspartnerne i Aage V. Jensen Naturfond, Lille Vildmose Naturfond og Aalborg Kommune om kort tid vil få endeligt tilsagn om 31 mio. kroner til naturgenopretning af Danmarks største højmose.

- Alle har sukket efter en samlet løsning for Lille Vildmose, og nu er den her. Takket være et fantastisk godt samarbejde mellem Miljøministeriet, Aage V. Jensen Naturfond, Lille Vildmose Naturfond og Ålborg Kommune har EU anerkendt, at højmosen i Lille Vildmose er en naturperle - ikke bare i dansk, men også i europæisk sammenhæng. Nu kan vi heldigvis sikre højmosen og de sjældne dyrearter, som lever her til glæde for biodiversiteten, siger miljøminister Karen Ellemann.
 
Også Aalborg Kommunes rådmand Mariann Nørgaard er glad for håndsrækningen fra EU til Lille Vildmose:

- Når projektet er gennemført vil det løfte vores forpligtelser i forhold til områdets Natura 2000-plan, der netop har fokus på at sikre og gendanne højmosen.
 


Seneste nyt

fra Nordjylland