31 lærere fyres i Jammerbugt

Den nye skolestruktur betyder, at Jammerbugt Kommune at adskillige lærere i Jammerbugt Kommune torsdag vil modtage en fyreseddel, det skriver P4/Nordjylland.

I alt 31 lærere modtager torsdag en fyreseddel mens 37 lærere skal forflyttes. Det er konsekvensen af den nye skolestruktur i Jammerbugt Kommune.

- Der vil brede sig en chockbølge, hvor nogen bliver kede af det og nogen helt bryde sammen. Samtidig med at andre vil føle sig lettede, siger Kasper Cramer Engebjerg, tillidsmand for 70 lærere på Aabybro Skole, til P4/Nordjylland.

Han mener yderligere, at de mange fyringer vil skabe stor tumult lang tid fremover.

Midtvendsyssels Lærerkreds er rystet over, at strukturdebatten om kvalitet i skolevæsenet i kommunen har resulteret i et stort antal afskedigelser og forflyttelser.

I en pressemeddelelse skriver de, at de opsagte lærere og børnehaveklasselærere vil komme til at stå i en svær situation, set i forhold til den meget dårlige beskæftigelsessituation inden for undervisningsområdet.

De skriver yderligere:

"Beslutningen om den fremtidige skolestruktur i januar 2011 i kommunalbestyrelsen sammen med udarbejdelsen af en ny tildeling til skolerne efter elevantal har forårsaget en kraftig udhulning af lærerstaben. Der er ikke længere balance mellem de krav, der stilles, og de ressourcer, der stilles til rådighed."

På trods af de triste kendsgerninger ser Jammerbugt Kommunes borgmester, Mogens Gade, lyst på fremtiden:

- Jeg tror på, at i løbet af 2012, ansætter vi 20 lærere igen. På det tidspunkt har vi omfordelt de midler, der er i skolevæsenet. Pointen i vores øvelse har været, at vi har fastholdt de ressourcer, der er i folkeskolevæsenet i dag, så de også er der i morgen. På grund af omfordelinger er der nogle, der er nødt til at skulle ud nu, siger han til TV2/Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland