34-årig mand dømt for blufærdighedskrænkelse af 14-årig pige

Foto: Henning Bagger, Scanpix

Ved en byfest i Hadsund i juli sidste år kom en 34-årig mand lidt for tæt på sin fætters 14-årige datter, vurderede retten i Aalborg onsdag.

En 34-årig mand fra Hadsund-området blev onsdag idømt seks måneders betinget fængsel ved retten i Aalborg for at have blufærdighedskrænket sin fætters 14-årige datter.

Manden var også tiltalt for forsøg på voldtægt, men den del af anklageskriftet blev han frifundet for. Det fortæller anklager i sagen, Mette Høg fra Nordjyllands Politi.

- I voldtægtssager ser man på den tiltaltes forsæt - om han har en intention om at voldtage. Og det mente retten altså ikke, at man kunne bevise, han ville, siger Mette Høg.

Hændelsen fandt sted den 9. juli 2016 i forbindelse med en byfest i Hadsund. Her var den 34-årige mand og fætterens datter på 14 år gået uden for festteltet kort efter midnat. Ifølge pigens forklaring kyssede manden hende i ansigtet, tog hende på brysterne og sagde, at han gerne ville være den første, hun var sammen med.

Pigen havde protesteret og vredet sig, indtil de blev afbrudt af pigens far, der kom ud og fandt dem.

I retten nægtede den 34-årige sig skyldig og forklarede, at han kun havde kysset den 14-årige pige på kinden.

- Episoden blev først anmeldt 50 dage, efter den fandt sted. Pigen havde på det tidspunkt betroet sig til noget familie og en ven, før hun også fortalte det til en lærer. Så anmeldelsen endte med at komme fra kommunen, siger Mette Høg.

De seks måneders fængsel blev gjort betingede af 100 timers samfundstjeneste. Den 34-årige tiltalte udbad sig betænkningstid på 14 dage, før han modtager eller anker dommen. Han er ifølge anklageren ikke tidligere straffet.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord