35-årig varetægtsfængslet i fire uger

Den kvinde, der tirsdag indrømmede at have dræbt sin søn på fire år, er blevet varetægtsfængslet i fire uger i surrogat.

Den 35-årige kvinde, der tirsdag blev varetægtsfængslet in absentia for drabet på sin egen søn har onsdag i Retten i Aalborg afgivet sin forklaring og er blevet varetægtsfængslet i surrogat frem til 15. januar.

Hun var tirsdag indlagt, fordi hun havde indtaget medicin og kunne derfor ikke afgive forklaring. I stedet blev den forklaring hun tidligere tirsdag havde givet til politiet læst op under referatforbud.

Pressen var onsdag mødt talstærkt op i retten, men måtte efter tyve minutter forlade retslokalet, da dommeren besluttede at lukke dørene.

Dørlukningen blev anmodet af kvindens forsvarer Uffe Bro, der i retten lagde vægt på at hun allerede er under et stort pres, og at hun efter hans vurdering ikke ville kunne afgive en fuld forklaring med pressen som tilhørere. Det argument protesterede pressen mod, men altså uden held.

TV2/Nords reporter i retten fortæller, at den 35-årige kvinde virkede meget trykket og gik foroverbøjet gennem retten med forgrædte øjne. Da sigtelsen på manddrab blev læst op i retten, brød hun grædende sammen.

Før grundlovsforhøret vurderede forsvareren Uffe Bro, at det er for tidligt at tale om hvorvidt kvinden skal indstilles til en behandlingsdom, men han vil anbefale sin klient at undergå en mentalundersøgelse.

Det er ifølge Uffe Bro en mangeårig konflikt om forældremyndighed, der ligger bag tragedien.


Seneste nyt

fra Nordjylland