35 lærere fyret på Hjørring-skoler: - Det er en ganske ulykkelig situation

Skolerne i Hjørring Kommune skal klare sig med 35 færre lærere til næste skoleår. Mandag fik lærerne, der står uden job næste år, besked.

Mandag var en trist dag for folkeskolelærerne i Hjørring Kommune. Her fik 35 lærere nemlig beskeden om, at de til næste skoleår står uden job.

Fyresedlerne kommer efter udmeldingerne om store budgetreduktioner på især de større byskoler i Hjørring Kommune. Det betyder, at der skal spares 17 millioner kroner, hvilket svarer til fem procent af budgettet, i det nye skoleår.

quote Det er i en størrelsesordning, der får konsekvenser hele vejen rundt. Det er en ganske ulykkelig situation

Formand, Lærerkreds Nord, Hjørring, Lars Busk Hansen

Situationen ærgrer formanden for Lærerkreds Nord i Hjørring, Lars Busk Hansen.

- Det er i en størrelsesordning, der får konsekvenser hele vejen rundt. Det er en ganske ulykkelig situation, siger Lars Busk Hansen.

Af de 35 lærerstillinger som nedlægges i Hjørrings folkeskoler, har 17 lærer fået en fyreseddel, mens resten fratræder ved naturlig afgang.

Rammer de svage elever

Ifølge Lars Busk Hansen rammes næsten alle folkeskolerne i Hjørring Kommune, men det er især byskolerne det går hårdest udover.

Det betyder, at nedskæringerne især også rammer de tosprogede elever, som hovedsageligt går på byskolerne.

- Der er en besparelse på 25 procent på tosprogede elever, så det vil få store konsekvenser for dem, siger Lars Busk Hansen.

Lærerkreds Nord frygter også, at nogen af besparelserne vil blive trukket med ind i 2019.

- Med så store besparelser, kan man godt frygte, at der er flere elever, der bliver ekskluderet på sigt, siger Lars Busk Hansen.

Lærerkreds Nord har i dag inviteret alle de lærere, der skal afskediges pr. 1. august til et møde om, hvad kredsen kan gøre for at hjælpe dem.

 

Seneste nyt

fra Nordjylland