358 nordjyder snuppet i fartkontrol

I løbet af sidste uges fartkontrol stoppede politiet 5.850 bilister i hele landet, der kørte for hurtigt. Det viser de netop offentliggjorte tal fra Rigspolitiets Færdselsafdeling. Flere hundrede nordjyder røg i fælden.

Fartkontrollen var en del af den landsdækkende fartkampagne "Mit Hjem - Din Fart?", der gennem hele maj måned har sat fokus på de mange familier og mennesker, der er bekymrede over bilernes høje fart på landevejene.

Landet over blev næsten 6.000 taget med for høj hastighed, og 358 af dem blev altså stoppet i Danmarks nordligste region. Stedet hvor der blev stoppet flest fartsyndere var København, hvor i alt 1327 blev stoppet med foden lidt for hårdt på speederen.

Hele 90 % af beboerne ved eller i nærheden af en landevej er bekymret eller generet af andres høje fart - og landevejene er de farligste vejstrækninger vi har især på grund af den høje fart. To ud af tre trafikdrab sker på landevejene.

I perioden fra 2006 til 2010 blev 1013 personer dræbt på landevejene. 8625 personer blev i samme periode kvæstet på landevejene.
Ifølge Rådet for Sikker Trafik kunne 75 liv blive reddet årligt, hvis alle overholdt fartgrænserne på landevejene.


Seneste nyt

fra Nordjylland