36-årig fængslet efter skyderi i Nørresundby

Den 36-årige er sigtet for drabsforsøg og ulovlig våbenbesiddelse.

Retten i Aalborg valgte lørdag eftermiddag at fængsle en 36-årig mand fra Aalborg efter det skyderi i Nørresundby fredag, der endte med et trafikuheld ud for Hells Angels Klubhus på Østergade.

Rettens kendelse skete 'in absentia'. Det betyder, at personen, der bliver fængslet, ikke er til stede, men det var han - fysisk.

Efter skyderiet og trafikuheldet fredag aften blev den 36-årige, som man mener har skudt efter en anden bil, indlagt på Aalborg Universitetshospital. Her blev han behandlet, ligesom han fik smertestillende medicin. Lørdag morgen blev han så udskrevet, fordi en læge vurderede, han var klar til at deltage i grundlovsforhøret, der begyndte klokken 14.00.

Det var han dog langt fra, og i retten faldt manden flere gange i søvn. Derfor besluttede dommeren at fængsle manden med betingelse om, at han kommer i et nyt grundlovsforhør, så snart han er i stand til at gennemføre det.

Manden er sigtet for drabsforsøg og for ulovlig besiddelse af et skarpladt våben samt ammunition. 

Episoden blev anmeldt omkring klokken 17. Her lyder anmeldelsen på et muligt skyderi, og kort efter anmeldes et trafikuheld. Forinden er der ifølge politiet og anklageren foregået chikanekørsel, og anklager Lone Lyngsø fortæller at man faktisk modtog flere henvendelser om chikanekørsel i løbet af fredagen.

Efter skyderiet og trafikuheldet var flere store områder i Nørresundby afspærret mens politiet efterforskede sagen og søgte efter det våben, man formoder den 36-årige skød med. Den blev fundet på Shell-tankstationen på Østergade i Nørresundby fredag aften.

Fire personer blev anholdt efter skyderiet og trafikuheldet, men kun den 36-årige er fortsat i politiets varetægt.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre fordi politiet endnu ikke har haft lejlighed til at afhøre den 36-årige, ligesom der er flere vidner, der mangler at blive afhørt.


Seneste nyt

fra Nordjylland