Brand var påsat: 36-årig mand erkender at have sat ild til tøj

Branden i aftes på Sandvej i Frederikshavn er ifølge politiet påsat. En 36-årig mand er anholdt og sigtet for at have sat ild til etageejendommen.

Mandag aften udbrød der brand i en etageejendom på Sandvej i Frederikshavn. Nu viser det sig, at branden var påsat. 

Branden udbrød lidt over klokken 20, og Nordjyllands Politi anholdte kort efter en 36-årig mand for at påsætte branden. 

Der var sat ild til noget tøj i lejligheden, og den 36-årige forlod kort efter ejendommen. Politiet sendte straks en patrulje af sted, og det lykkedes patruljen at finde den 36-årige kort tid efter, at branden var opstået.

Han er nu sigtet for brandstiftelse. Manden blev fremstillet i et grundlovsforhør tirsdag kl. 13.00, og grundlovsforhøret endte med en varetægtsfængsling i foreløbigt 4 uger.

- Han har erkendt, at han satte ild til noget tøj, som han så smed i lejligheden. Derved sætter han ild til det her lejlighedskomplekt.

- Det gør efterforskningen noget nemmere, at vi nu ved, at vi skal koncentrere os om ham, oplyser senioranklager Torben Kaufmann Sørensen, Nordjyllands Politi.

Der bor fem polske og rumænske håndværkere i ejendommen i Sandgade, en sidegade til Søndergade. Ingen kom til skade ved branden. De personer, som opholdt sig i ejendommen, kom selv ud af bygningen.

- Vi sendte en ambulance derop for en sikkerheds skyld, men den bliver der heldigvis ikke brug for, fortalte vagtchef ved Nordjyllands Politi Bent Højgaard mandag til TV2 Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland