37 af 570 Falck-folk skal fyres i Nordjylland

Nyheden om, at Falck skal fyre 570 medarbejdere på landsplan, får alvorlige konsekvenser for 37 nordjyske medarbejdere.

Tidligere i dag meldte redningskoncernen Falck ud, at omkostningsniveauet i virksomheden er blevet så stort, at det er nødvendigt at afskedige en lang række medabejdere. 

Det betyder, at 37 nordjyske Falck-ansatte kan se frem til at få stukket en fyreseddel i hånden. 

- Det bliver især hovedstadsområdet, det kommer til at ramme hårdt. Nordjylland er den region, der bliver ramt mindst i faktiske tal, fortæller kommunikationsmedarbejder Jesper Jakobsen til TV2 Nord. 

Falcks kontrakt med Region Hovedstaden om patienttransport udløber til september, og i den forbindelse afskediges ikke mindre end 250 medarbejdere. 

- Vores omkostningsniveau har simpelthen været for højt, så det er desværre et skridt, vi er nødt til at tage, siger viceadministrerende direktør Jakob Bomholt til TV2.dk

- Det er en meget, meget trist dag for både Falck, men især for de berørte medarbejdere, tilføjer han.

Hos Reddernes Landsklub er der dystre miner efter de mange afskedigelser blandt kollegaerne i Falck.

- Beslutningen er skræmmende og bedrøvelig, og får store personlige konsekvenser for et stort antal kolleger. At man vælger at nedlægge hele egendriften af siddende sygetransport er et drastisk valg. Vi havde set det komme, men havde håbet på en mildere løsning, men alle spilleregler er overholdt, siger Jacob Guldberg, formand for Reddernes Landsklub til Fagbladet 3F.


Seneste nyt

fra Nordjylland