38-årig varetægtsfængslet efter fund af nedgravet jagtgevær og pistol

Torsdag eftermiddag anholdte Nordjyllands Politi en 38-årig dansk mand efter fund af to nedgravede våben.

Nordjyllands Politi kunne torsdag eftermiddag anholde en 38-årig dansk mand efter, at de fandt to nedgravede våben i nærheden af mandens bil.

Den 38-årige mand blev fredag middag fremstillet i grundlovsforhør.

Det oplyser politikommissær ved Nordjyllands Politi, Martin Rolighed.

Fundet af de to våben startede egentlig med en anmeldelse af et indbrud på Drastrup Skovvej i Aalborg. Den nu anholdte 38-årige mand var mistænkt for at stå bag et indbrud i kvarteret i Aalborg SV natten til torsdag. Der var dog ikke grundlag for at anholde den 38-årige mand.

Senere får politiet en anmeldelse om, at det ser ud til, at den 38-årige mand er i gang med at skjule nogle koster i sin bil, hvor indbruddet onsdag nat fandt sted. De skynder sig derfor at sende en patrulje afsted, da de mistænker, at kosterne kunne være fra indbruddet, der var sket natten til torsdag.

- Da vi kommer derud, kan vi se, at han er ved at putte nogle tyvekoster ind i en bil, og man kan genkende de koster, der har været fra det indbrud natten til torsdag, siger Martin Rolighed.

quote - Der finder man to poser, som er forsøgt gravet ned, der indeholder et jagtgevær og en pistol.

Martin Rolighed, Politikommissær, Nordjyllands Politi

Politiet vælger på stedet at lave en gerningssteds-undersøgelse for at finde spor og eventuelle gemte tyvekoster.

- Det er som om, man kan se at der er noget, der er gravet ned. Der finder man to poser, som er forsøgt gravet ned, der indeholder et jagtgevær og en pistol. De har været gravet ned for at forsøge at skjule dem, siger Martin Rolighed.

Udover de to våben fandt Nordjyllands Politi også tilhørende ammunition.

En alvorlig sag

Sager om våbenbesiddelse er ikke hverdagskost for Nordjyllands Politi. Nordjyllands Politi har enkelte sager hvert år om våbenbesiddelse, men det er langt fra noget, de ser på ugentligt basis. Derfor tager de sager som denne meget alvorligt.

- Lige så snart, man er i besiddelse af skydevåben, så er det alvorligt. Det er noget, som man vægter ret højt. Når vi taler om våben, så er der præcedens for, at det giver fængselsstraf, siger Martin Rolighed.

- Lige så snart, man er i besiddelse af skydevåben, så er det alvorligt. Det er noget, som man vægter ret højt. Når vi taler om våben, så er der præcedens for, at det giver fængselsstraf, siger Martin Rolighed.

På nuværende tidspunkt kan Nordjyllands Politi ikke sige noget om, hvorvidt fundet af de to våben skulle være en del af noget større. Det er noget af det, som efterforskningen nu skal slå fast.

Kendt af politiet

Den 38-årige mand er dansk af afstamning og har adresse i Svenstrup, men har ifølge Nordjyllands Politi tilknytning til området, hvor våbnene blev gravet op.

Den 38-årige mand er i forvejen kendt af politiet for sager om indbrud. Fredag middag skal manden fremstilles i grundlovsforhør, hvor der skal tages stilling til, om han skal varetægtsfængsles eller, om han skal have en dom med det samme.

Nordjyllands Politi skal nu have lavet undersøgelser af de våben, som de har fundet. De skal undersøges for DNA og andre tekniske spor af Nordjyllands Politis tekniske afdeling.

Nordjyllands Politi har i forbindelse med fundet af de to våben også beslaglagt flere tyvekoster, som har forbindelse til indbruddet natten til torsdag.

Varetægtsfængslet i fire uger

Den 38-årige mand blev fredag middag fremstillet ved grundlovsforhør ved Retten i Aalborg.

Manden er mistænkt for besiddelse af to våben med tilhørende ammunition. De to våben drejer sig om en pistol og et haglgevær. Derudover er han siget for et par indbrud.

Retten i Aalborg valgte at idømme den 38-årige mand varetægtsfængsling i fire uger.

Det oplyser anklager ved Nordjyllands Politi, Mikkel Holdensgaard.

Grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre i henhold til politiets videre efterforskning.

quote - Helt overordnet, så er det en sag, vi fra Nordjyllands Politis side ser på med meget alvorlige øjne.

Mikkel Holdensgaard, Anklager, Nordjyllands Politi

Overordnet nægter den 38-årige mand sig skyldig. Han erkender de faktiske forhold med, at han har de her to våben, men han bestrider, at der er tale om funktionsdygtige våben.

- Helt overordnet, så er det en sag, vi fra Nordjyllands Politis side ser på med meget alvorlige øjne. Derfor er jeg tilfreds med, at politiet nu har fire uger, hvor man kan foretage efterforskning i sagen, siger Mikkel Holdensgaard.

Den 38-årige mand har ikke kæret varetægtsfængslingen.


Seneste nyt

fra Nordjylland