3900 trodsede regn og mørke - deltagerrekord til natløb i Vendsyssel

Natløbet Coast2Coast er med sin unikke blanding af motion og sjov på tværs af Vendsyssel blevet populært og satte natten til lørdag deltagerrekord.

Når vendelboer skal arrangere et løb, bliver det ikke et løb som alle de andre. Nej, det skal gerne skille sig lidt ud og tilbyde deltagerne noget, de ikke kan finde andre steder.

Sådan er det i hvert fald med løbet Coast2Coast, hvor deltagerne ikke bare bliver kastet ud på vanvittigt lange ruter tværs over Vendsyssel på cykel eller i løb - de bliver også kastet ud i det midt om natten.

Og så skulle man måske tro, at sådan noget natterenderi ville afskrække motionisterne fra at deltage. Men der kan man godt tro om igen. Siden opstarten i 2012, hvor 400 deltog, er det kun gået én vej for Coast2Coast. Natten til lørdag slog løbet deltagerrekord med 3900 tilmeldte, som trodsede regn og blæst.

Det betyder også, at den oprindelige disciplin og strækning, hvor man to mennesker skulle deles om én cykel og på den og i løb skulle tilbagelægge 50 kilometer, har fået selskab af flere andre discipliner - blandt andet mountainbike, rulleski, duathlon og landevejscykling.

- Det er sådan en god måde at se hinanden på, uden det skal være for formelt og fest og farver hele tiden. Nu har drengene også været lidt hårde de sidste par år, så nu skulle det være vores tur, sagde Louise Nielsen, der deltog i løbet med en veninde.

Starten gik klokken 22.22 - ved solnedgang - fra Skallerup Sea Side Resort i vest. Og løbet sluttede igen klokken 04.16 på Palmestranden i Frederikshavn, lige til solopgang.

Undervejs kunne de mange deltagere standse ved depoter, man nok ikke ser ved mange andre løb. Her var der nemlig både rødvin, pandekager og flødeboller til de sultne. Og var man ikke i julehumør, før man stævnede ud, kunne man blive det undervejs, hvor der både var klejner og juleøl og mulighed for en svingom med julemanden at få på ruten.


Seneste nyt

fra Nordjylland