TV2 Nord

3.B smider tøjet for at hjælpe folk i nød

Foto: Jesper Bo Winther

3. B på Løgstør Skole deltager i denne i "Smid Tøjet Danmark"-kampagnen. Eleverne nyder at hjælpe andre samtidig med, at de lærer matematik på en anderledes måde.

For tredje år i træk er TV 2 og Røde Kors gået sammen om kampagnen "Smid Tøjet Danmark". I Nordjylland er 24 skoler med, og én af de klasser, der har været meget i involveret i kampagnen er 3. B på Løgstør Skole, hvor en stor del af undervisningstiden i denne uge har handlet om "Smid Tøjet Danmark"-kampagnen.

3. B's klasselokale er ved at være fyldt godt op med sække af genbrugstøj, som børnene har samlet ind til "Smid Tøjet Danmark"-kampagnen. Matematiktimen bliver derfor brugt på nogle lidt anderledes regnestykker end dem, der står i skolebøgerne.

- Jeg har regnet ud, hvor meget tøj der skal til, til 1000 sække. Der skal 12 tons og 250 gram til, siger Celina Byrialsen Baand fra 3. B.

Selvom eleverne også lærer noget matematik ved at deltage i "Smid Tøjet Danmark", så handler tøjindsamlingen om meget mere end det. Når Røde Kors sælger en sæk blandet tøj på cirka ti kilogram i en af deres genbrugsbutikker, så kan nødhjælpsoraganisationen for eksempel købe mad til to personer i mere end en måned.

- Vi synes, det er rigtig fedt, at man kan hjælpe børn eller voksne, som er i nød, og som har brug for penge eller lidt tøj, siger Patrick Stagsted Toft Nielsen, som også går i 3. B.

Det er ikke kun børnene i Afrika, der får nytte af "Smid Tøjet Danmark". Langt de fleste af pengene vil Røde Kors bruge til at hjælpe lokalt. For værdien af tre bæreposer med tøj kan Røde Kors for eksempel sikre besøg og kontakt i seks uger til en ensom herhjemme.

- Det føles godt. Det er bare dejligt at hjælpe folk, så vi kan hjælpe Danmark med at få et bedre sted, siger 3. B-eleven Astrid Egeberg Lausten.

Indtil videre har 3. B samlet lige omkring 60 sække tøj ind til "Smid Tøjet"-kampagnen.

Go' Morgen Danmark på TV 2 sender fredag direkte fra Røde Kors-genbrugsbutikken i Arden. Kampagnen slutter på søndag.

02:45

En stor del af undervisningen i 3.B på Løgstør Skole i den her uge, har handlet om kampagnen Smid Tøjet Danmark.

Luk video

Har du et godt tip?

Aktuelle serier på Salto

Flere nyheder fra TV2 Nord