3F afviser skyld i IF Groups rekonstruktion

Det er ifølge 3F ikke deres skyld at IF Group er havnet i en situation hvor virksomheden skal rekonstrueres.

Den omstridte entreprenørvirksomhed IF Group meddelte mandag, at man på grund af manglende ordrer har igangsat en proces, hvor man forsøger at rekonstruere virksomheden og skære de ulønsomme dele af virksomheden fra.

Virksomheden vurderer at de manglende ordrer er en direkte konsekvens af de to mediestorme virksomheden har været centrum i. I november 2016 fordi en voldsom brand i et affaldsoplag i Aalborg udløste en heftig diskussion om hvorvidt IF Group opbevarede affaldet forsvarligt og lovligt og i januar 2017 fordi fagforeningen 3F sammen med en række rumænske mænd, der alle har været ansat i IF Group, gik ud med beskyldninger om, at virksomheden har snydt de tidligere ansatte for millioner af lønkroner. En tvist der i øjeblikket er omdrejningspunktet i en voldgiftssag mellem 3F og IF Group.

Men 3F er uden skyld i IF Groups nuværende situation. Det siger Reidar Kogstad, der er formand i 3F Aalborgs Byggegruppe.

- Vi har rejst en sag på vegne af vores medlemmer, som også har valgt at stå offentligt frem og fortælle om deres oplevelser med virksomheden. Hvis IF Group har rent mel i posen, så har de ikke noget at frygte, men vi har hele tiden været nervøse for, at de vil unddrage sig deres ansvar over for deres ansatte, udtaler han i en pressemeddelelse.

De tidligere ansatte i IF Group stillede sig i januar frem og fortalte, at de af IF Group blev tvunget til at betale store dele af deres løn tilbage til virksomheden. Forhold medarbejderne har valgt at rejse som en civilretslig sag gennem 3F Aalborg.

Voldgiftssagen drejer sig derimod om underbetaling og forsøg på at omgår reglerne for overtidsbetaling og afspadsering. En sag der ifølge 3F kunne være blevet afsluttet i december sidste år som som i flere omgange er blevet udsat af IF Group og deres organisation Dansk Byggeri.

- Det er ikke 3F, der har valgt at trække den her sag i langdrag. Vi har ingen anden interesse end at få afsluttet sagen så hurtigt som muligt, så vores medlemmer får de penge, som de retligt har krav på. Nu må vores rumænske medlemmer igen afvente, at vi kan få sagen afsluttet efter et yderligere udsættelseskrav fra If Group og Dansk Byggeri. Men for os ser det ud som, at de nu prøver at redde hvad reddes kan, og efterlade regningen i et konkursbo, lyder den skarpe udmelding fra Reidar Kogstad som fortsætter:

- Vi har hele tiden forsøgt at forklare vores rumænske kollegaer, at vi har et godt og ordentligt system i Danmark, hvor man bliver holdt ansvarlig for de ting man gør. Men det bliver meget svært at holde fast i den forklaring, hvis det lykkedes de ansvarlige i IF Group A/S at undslå sig sit ansvar og flygte fra at betale regningen.

IF Groups direktør Thomas Lundshøj fortæller til TV2 Nord, at han anser mulighederne for at redde IF Group som rigtig gode:

- Det er derfor, vi har indledt en rekonstruktion, så der sikres mulighed for at vi kan komme videre. Og det giver også mulighed for at alle vores kreditorer bliver behandlet lige og fair i den her situation, siger han og lover at virksomhedens kunder ikke kommer til at mærke noget til virksomhedens nye situation.

- Vores kunder får udført opgaverne soim hidtil og de kommer ikke til at mærke noget. Vores leverandører bliver sat i en situation hvor vi kommer til at diskutere med dem sammen med en rekonstruktør om hvad mulighederne er for at få nogle af deres penge igen, siger direktøren. 

Økonomien i nedbrydningsfirmaet er så dårlig, at selskabet nu skal rekonstrueres

Seneste nyt

fra Nordjylland