3F har indledt blokade mod endnu en nordjysk entreprenør

02:36

3F Aalborg indledte fredag en blokade mod byggefirmaet FKM Entreprise fra Terndrup, fordi virksomheden ikke har en overenskomst. Det er anden blokade mod en byggeplads i Aalborg på ti dage.

Foto: Josefine Brader

1 af 2

3F Aalborg har fredag morgen indledt en blokade mod FKM Enterprise fra Terndrup på Hadsundvej 126 i Aalborg. Virkdomheden har ikke en LO-godkendt overenskomst.

Fredag morgen har 3F startet en blokade mod FKM Enterprise fra Terndrup på adressen Hadsundvej 126 i Aalborg.

FKM Enterprise ønsker ikke at tegne en overenskomst og fagforeningen har derfor gjort alvor af den blokadevarsel, der blev udsendt 16. januar. Samtidig er der indgivet ønske om sympatikonflikt overfor virksomheden i LO.

20. januar trak 3F de af deres medlemmer, der er ansat i virksomheden ud, og derfor er der, af hvad 3F har kendskab til, ikke flere ansatte i arbejde på firmaets byggerier.

FKM Enterprise har efterfølgende oplyst 3F om at man har meldt sig ind i Kristelig Arbejdsgiverforening og ansøgt om optagelse i Gartneri-, Land og Skovbrugets Arbejdsgivere, men dette ændrer ikke ved 3F Aalborgs krav om at virksomheden træder ind i en overenskomst, og derfor fortsætter blokaden.

- Der er tale en et entreprenørfirma, som står for byggeri og hverken land- eller skovbrug. Medarbejderne udfører byggeopgaver, og derfor skal de arbejde under en sådan overenskomst, siger Reidar Kogstad, formand for byggegruppen i 3F Aalborg.

Finn Vad, der er afdelingsleder i FKM Enterpriser er helt uforstående overfor den 3F's blokade af byggepladsen i Aalborg.

- Vi giver 170 kroner i timen til vores medarbejdere. De får pension og feriepenge og betaling, som de skal. Folkene, vi har ansat, de er tilfredse med det de får, og derfor kan jeg ikke forstå, hvorfor 3F skal blande sig i det her. Folkene er nu sendt hjem på strejkevarsel til 170 kroner i timen, og det vil jeg gerne have, at andre 3F-medlemmer kan se - at det er, hvad deres penge bliver brugt til. Det er, hvad jeg vil kalde en katastrofe.

Flere nyheder fra TV2 Nord