3F til kamp mod hård vinter

01:58

Foto: Per Vinkel

1 af 2

Vinteren koster traditionelt arbejdspladser i byggebrachen, men med et nyt tiltag håber 3F at alle kan beholde deres job

Når frosten rammer bliver det for alvor svært at bygge. Det betyder at mange, især mindre, byggevirksomheder sætter folk på gaden, fordi der ikke er fuldtidsarbejde til alle i vintermånederne. Men hos fagforeningen 3F mener man mange virksomheder i høj grad kunne udnytte de muligheder fagforeningen giver og dermed holde på dygtige og kvalificerede medarbejdere.

- Vi har gjort mulighederne for efteruddannelse markant bedre over de senere år. Samtidig er der blevet flere tilskud til kurserne, så det sagtens kan betale sig for en arbejdsgiver at sende en medarbejder på kursus i en periode, hvor der ikke er så meget gang i den på byggepladserne, siger Alex Pedersen fra 3F Midtfjord til TV2 Nord.

Sammen med det øvrige 3F tager han i de kommende 14 dage på besøg på byggepladser rundt omkring i regionen for at snakke med arbejdsgivere og arbejdstagere om mulighederne for at udvikle kvalifikationerne i tider med lidt gang i den på arbejdsmarkedet.

- Vi går ud og møder medlemmerne i øjenhøjde. Af og til kan det godt være svært for et medlem at ringe til os på kontoret, så ved at komme ud i marken kan vi tage snak og spørgsmål under lidt mere afslappede former, hvilket jeg fornemmer medlemmerne kan lide, siger Alex Pedersen.

På byggepladsen på Jernbanegade i Løgstør var der helt styr på sagerne. Alligevel var flere af håndværkerne glade for besøget af fagforeningen.

- Det er godt at se dem herude, man kan tage en snak med dem og få de oplysninger man har brug for. Det er en god ide at de kommer ud, også for at styrke sammenholdet på arbejdspladserne, siger Bo Knudsen der er murerarbejdsmand.

3F fortsætter rundturen til de nordjyske byggepladser de næste 14 dage.