DM i pigeskak: 4-årige Frida betager skakverdenen

I weekenden er landets bedste pige-skakspillere samlet til danmarksmesterskab i Brønderslev. Én af deltagerne er Frida på 4 år.

Hedegårdsskolen i Brønderslev lægger i weekenden og mandag rammer til landets første danmarksmesterskab i pigeskak.

28 spillere fra hele landet stiller op til stævnet, og selvom det er de ældste, der er bedst, er det 4-årige Frida, der løber med al opmærksomheden.

quote Jeg har spillet skak i 36 år, og jeg har aldrig mødt nogen på 4 år, som spiller skak - og så på det her niveau. Jeg er målløs

Johan Holmström, Arrangør og formand for Dansk Skak Akademi

For nogle af pigerne handler skak om det sociale og den personlige udvikling, men for Frida handler skak kun om én ting.

- At vinde. Man skal prøve at få skakmat ved at fange kongen, siger hun.

Selvom hun bruger en høj babystol for at se hele skakbrættet, er hendes talent for spillet helt usædvanligt stort. I hvert fald hvis man spørger arrangøren.

- Jeg har spillet skak i 36 år, og jeg har aldrig mødt nogen på 4 år, som spiller skak - og så på det her niveau. Jeg er målløs, siger Johan Holmström, Arrangør og formand for Dansk Skak Akademi.

Ved eftermiddagens kamp lørdag møder Frida en pige, der er dobbelt så gammel som hende - alligevel går der kun få minutter, inden hendes modstander er under pres. Efter bare et kvarter har Frida knust sin modstander.

- Jeg er rystet. Kun et kvarter - hvad skal jeg sige - hun er en fremtidig kvindelig verdensmester. Det er fantastisk, siger Johan Holmström, Arrangør og formand for Dansk Skak Akademi.

Men selvom hun har talentet, er det stadig helt usikkert, om Frida vokser op og bliver en kommende stormester.

 

Seneste nyt

fra Nordjylland