4 millioner til overvægtige nordjyske børn

Sundhedsministeriet giver over fire millioner kroner til et projekt på Aalborg Universitetshospital, der skal hjælpe overvægtige børn med at tabe sig.

Hvis overvægtige børn skal tabe sig, kræver det en indsats fra hele familien. Derudover skal der være et tæt samarbejde mellem regioner og kommuner. Det er tankerne bag en pulje på 24 millioner kroner, som Sundhedsministeriet udmønter til seks projekter.

4.070.000 kroner ender ved Børnespecialet på Aalborg Universitetshospital.

- Når man som overvægtig skal tabe sig, handler det om at ændre en hel livsstil. Og det er ikke noget, en syvårig eller for den sags skyld en 14-årig skal stå alene med. Derfor skal vi have hele familien med ombord, hvis behandlingen for alvor skal give resultater, der holder, siger sundhedsminister Astrid Krag i en pressemeddelelse.

Pengene skal bruges på behandlingsforløb, hvor samarbejde mellem sygehuse og kommuner er i centrum.

- Børnenes hjemkommune skal være en lige så stor del af forløbet som regionen, så behandlingen kan og opfølgningen kan ske tæt på barnets og familiens hjem og på deres hverdag, siger Astrid Krag.

Aalborg Universitetshospital er valgt, fordi der her er stort fokus på samarbejde samt mange børn omfattet af projektet.

Pengene tildeles projekterne over en periode på fire år.


Seneste nyt

fra Nordjylland