40 år på Skråen: Det startede med en fest - og den er ikke slut endnu

Skråen i Aalborg fejrer i dag sit 40 års jubilæum. Jørgen Nissen har stået i spidsen for huset hele vejen. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

I dag flokkes stjerner og gæster til Skråen for at fejre spillestedets 40 års jubilæum. Vi kigger ned af Memory Lane.

Åbent hus med gratis koncerter, mad og drikke skal nok blive et tilløbsstykke, når Skråen i Aalborg i dag fejrer sit 40 års jubilæum. 

Det kendte spillested, der nu hører hjemme i Nordkraft, står også bag de populære arrangementer Fredagsfest og SkovRock, og alsidigheden gør sig også gældende i dagens storslåede buffet af musikalske tilbud på festprogrammet. 

- Vi vil holde en fest for alle vores venner. Jeg forventer, at der kommer mindst 5000, men forhåbentlig kommer der endnu flere. Jeg er mest nervøs for, at folk holder sig væk, fordi de tror, at der ikke er plads. Det skal de ikke gøre – der er masser af plads, siger en begejstret daglig leder af Skråen, Jørgen Nissen, der har været leder af spillestedet siden dets start i 1978. 

- Vi startede egentlig ud som en rusfest på universitetet. Dem, der skulle holde festen, kunne ikke overskue det, og så var vi en gruppe, der tog over i stedet. Det blev en kæmpe succes, og vi fik 175.000 kroner i overskud. Dem skulle vi jo bruge på et eller andet, så vi fortsatte med at arrangere fester, og så tog det ene det andet, og så åbnede vi spillestedet, husker Jørgen Nissen. 

Skråen gennem årene

Skråen har stået for et utal af arrangementer. Herunder giver vi jer et tilbageblik på tre højdepunkter.

Et af dem er den årlige Popfestival, som er en fest for og til udviklingshæmmede. Vi har været i gemmerne og fundet et indslag fra én af de mange Popstival fester:

01:46 Luk video

I indslaget herunder er vi tilbage til 2012, hvor forestillingen Wunderkammer, som kom direkte fra Operahuset i Sydney, havde Danmarkspremiere på Skråen:

02:07 Luk video

I det sidste tilbageblik tager vi jer med tilbage til 2013, hvor Johnny Madsen, Niels Hausgaard og Allan Olsen hyldede trommeslageren Michael Friis med koncert på Skråen:
(Artiklen fortsætter efter videoen)

01:45 Luk video

Jubilæumsfest for alle

Millioner af gæster har gennem årene købt billet til arrangementer på Skråen, og med jubilæumsfesten forsøger Skråen at sige pænt tak den anden vej. 

- Vi vil gerne sige tusind tak til alle publikummer, bands, kunstnere, leveranører, samarbejdspartnere, venner og støtter for de første 40 år, og vi glæder os til fortsat at være det sted hvor publikum og kunstnere mødes til den fede, sveddryppende, eftertænksomme, latterkrampende, overraskende, og helt igennem musikalske oplevelse, skriver Skråen i indbydelsen til 40 års-festen. 

Kunsterer i alle afskygninger har sagt ja til at komme til Aalborg og spille mini-koncerter i løbet af dagen. Vi nævner i flæng: Niels Hausgaard, Poul Krebs, Johnny Hefty og Jøden, Michael Falch, Niarn, Jonah Blacksmith Trio, Magtens Korridorer og mange, mange flere. 

Der er fri adgang til jubilæumsfesten, og der bliver kræset for publikum med gratis pizza, øl, vin og vand, og vi følger løbende på jubilæumsfesten med fotos og interviews i løbet af dagen. 

Siden 2009 har Skråen haft hjemme i kulturhuset Nordkraft, hvor der fremføres intet mindre end 300 arrangementer årligt. Skråen er et moderne spillested med en stor scene og plads til over 650 stående gæster og cirka 450 siddende gæster. 

Jubilæums-programmet

Royal Stage
15.00 Jo & The Mofos - vinder Talent 2017
15.30 Gratis popcorn til alle fra Danpop (så langt de rækker)
16.00 Motor Mille
16.45 Cabaret Decadanse
17.00 Taler: Borgmester Thomas Kastrup-Larsen, Rådmand Mads Duedahl
17.30 Niels Hausgaard
18.30 Jonny Hefty & Jøden
20.00 Katinka
21.00 Magtens Korridorer akustisk

Skråens sal
15.00 Mørk - vinder af Band Battle 2018
16.00 Poul Krebs solo
16.45 Michael Falch solo
17.30 Thomas Warberg
18.00 Nikolaj Stokholm
18.30 Lasse Rimmer
19.00 Torben Chris
20.00 Niels Roos/Niarn
21.00 Jonah Blacksmith Trio

Kedelhallen
15-18 Muleskinners
18.00 Gratis pizza-slices fra Azzurra - så langt de rækker
18.00 Gratis pølser fra Pølsedrerngene - så langt de rækker
18-20 The Raggedy Anns

Skråen i Aalborg fejrer i dag sit 40 års jubilæum. Jørgen Nissen har stået i spidsen for huset hele vejen. Her er det Simon Kvamm på scenen. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

 

Forsiden lige nu