Fupsalg på nettet: 40-årig kvinde fængslet for at snyde for mere end 300.000 kroner

En 40-årige kvinde fra Vesthimmerland er i dag ved Retten i Aalborg blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger, sigtet for i hundredvis af bedrageri-forhold begået via internettet.

Politiets efterforskning er stadig i gang, men indtil videre har efterforskerne identificeret over 180 bedrageri-forhold begået af denne ene kvinde.

- Der er ingen tvivl om, at der er tale om ganske omfattende tilfælde af bedrageri, fastslår politikommissær Troels Jul Kjærgaard, der understreger, at beløbsstørrelsen endnu er ukendt, men der er bedraget for ’ikke under 300.000 kr.’ 

Af hensynet til efterforskningen kan politikommissæren ikke gå i detaljer med omstændighederne af, hvordan de konkrete tilfælde af internet-bedrageri er foregået. 

- Men det, vi kan sige, er, at vi sigter den pågældende person for at have begået bedrageri via blandt andet salgsannoncer på forskellige internetmedier, hvor den mistænkte har solgt varer til en lang række personer i hele landet uden reelt at være i besiddelse af disse varer, siger politikommissær Troels Jul Kjærgaard. 

Anholdelsen af kvinden skete i går, 15. april kl. 10:30, på en adresse  i Midtjylland efter en kort, men intens efterforskning af en gruppe efterforskere fra Nordjyllands Politi. De fik opbakning fra det landsdækkende center for anmeldelse, visitation og indledende efterforskning af it-relateret økonomisk kriminalitet, benævnt LCIK. 

- Via centrets hjælp fik vi lynhurtigt opsamlet og koordineret de mange anmeldelser fra de forurettede, der kom fra hele landet, således at vores efterforskere i Nordjylland efter en uges intenst arbejde kunne skride til anholdelse af den mistænkte, forklarer Troels Jul Kjærgaard.  

I de kommende uger efterforsker Nordjyllands Politi videre, ligesom man skal have etableret kontakt til flere af de mange forurettede. 

Derfor kan efterforskningslederen heller ikke udelukke, at der, som efterforskningen skrider frem, kommer flere anmeldelser i sagen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland