40-årig mand dømt i voldssag

Foto: Per Frank Paulsen

Foto: Lone Vad Dam

00:37

En 40-årig mand er i dag idømt fem års fængsel i den såkaldte Gunderup-sag. Det er sagen, hvor en 58-årig mand blev banket ihjel i eget hjem i Gunderup den 3. januar i år.

1 af 3

En 40 årig mand er onsdag idømt fem års fængsel i Gunderup-sagen i retten i Aalborg.

Den 40-årige af de fire, der var tiltalt i Gunderup-sagen, blev onsdag eftermiddag idømt fem års fængsel for vold med døden til følge og simpel vold ved retten i Aalborg. Det var et enigt nævningeting, der udmålte straffen til den 40-årige, som nu står til fem års fængsel.

Det er sagen, hvor en 58-årig mand blev banket ihjel i eget hjem i Gunderup den 3. januar i år.

Udover den 40-årige, er tre andre kendt skyldige og dømt i sagen. En person er idømt 60 dages fængsel, hvoraf 30 dage anses for udstået med varetægtsfængslingen og resten er betinget af en prøvetid på et år for medvirken og forsøg på medvirken til simpel vold. De to sidste blev idømt tre måneders fængsel for medvirken og forsøg på medvirken til simpel vold.

Den afdødes to umyndige børn blev tilkendt 138.161 kroner og 102.069 kroner i forsørgertabserstatning og godtgørelse efter erstatningsansvarslovens § 26 a, mens afdødes voksne datter blev tilkendt 75.000 kroner i godtgørelse.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord