40 til 50 fyres i Skovsgaard

Fjerkræslagteriet Rose Poultry i Skovsgaard fyrer de næste dage mellem 40 og 50 medarbejdere, oplyser produktionsdirektør Michael Jørgensen.

Fyringerne skal træde i kraft efter efterårsferien, og rammer 40 - 50 ufaglærte, alt afhængig af, hvordan forhandlinger mellem de to parter ender.

Reduktion af medarbejderstaben fra 250 til cirka 200 skyldes at produktionen på fjerkræslagteriet i Skovsgaard sænkes fra 600.000 slagtede kyllinger om ugen til 500.000 kyllinger i en periode.

- Konkurrencen på kyllingelår i Europa er meget hår, så for at undgå store lagre, sænker vi produktionen i en periode, siger Michael Jørgensen, Produktionsdirektør, Rose Poultry.

Virksomheden benytter også chancen til at lave en stor omlægning af produktionsformen. Natholder udgår. I stedet skal slagteriarbejderne arbejde 11 timer dagligt, 4 dage om ugen - men altså uden natarbejde.

- Vi har set det fungerer på andre virksomheder og det giver også større medarbejdertilfredshed, håber vi, siger Michael Jørgensen, Produktionsdirektør, Rose Poultry.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord