400 synger sig gennem årets længste dag

På 10 timer synger flere hundrede mennesker sig gennem op mod 90 sommersange fra Højskolesangbogen.

Hele søndag har flere hundrede mennesker sunget af deres lungers kraft til Marathonsang på Dronninglund Kunstcenter.

Det er andet år i træk at man på årets længste dag afholder Marathonsang i Dronninglund, men hvor 21. juni 2014 var en regnfuld affære, der betød at man måtte holde sangstemmerne indendøre, var solen i år med som gæst og op mod 400 store og små, unge og ældre sang sammen samtidig med at de hørte historierne bag teksterne, der alle var at finde i Højskolesangbogen.

Og sangbogen med de 572 sange er nøje udvalgt til arrangementet.

- Det er den mest kendte, den største og den bedste sangbog der findes i verden, vurderer Frode Muldkjær, der er med til at arrangere Marathonsang.

- Det er danskernes sangbog nummer et!, fortsætter han.

Og for de mange fremmødte er sang og fællessang i solen da også et hit.

- Det er det fællesskab, der er i at synge og man kan mærke glæden ved det og får sine batterier ladet op igen. Man kan kun blive i rigtig godt humør, lyder det fra Lone Daugård, fra Sæby, der var taget til Dronninglund med sin mand Finn.

Og fra tidligere højskolelærer Johs Thomsen fra Gug kom der en opfordring til nordjyderne.

- Vi synger jo for lidt her i Danmark - især fællessang, synes jeg, så det er nogle fine intitiativer, de tager her, lyder det.

Det var 13 kendte og mindre kendte danskere, der havde fået til opgave at udvælge de sange, der skulle synges til Marathonsang, og udover at synge for skulle de 13 fortælle om teksten og dens betydning.


Seneste nyt

fra Nordjylland