41 politikere skal vælge ny formand for Regionsrådet

Regionsrådet i Region Nordjylland skal mødes ekstraordinært på mandag den 3. december.

Absolut vigtigste punkt på dagsordenen er udpegning af en ny formand for Regionsrådet, efter at Orla Hav (Soc.dem) er blevet valgt til Folketinget og har anmodet om at træde ud af Regionsrådet.

Ifølge lovgivningen er det medlemmerne af Regionsrådet, der skal vælge ny formand, og den nye formand skal være medlem af Regionsrådet.

I Region Nordjylland er det aftalt i gruppen bag den politiske konstituering efter valget i 2005, at det bliver nuværende regionsrådsmedlem Ulla Astman Nielsen, der skal efterfølge Orla Hav. Så selv om det ikke formelt er vedtaget endnu, forventes det at blive et kort regionsrådsmøde.

Stedfortræder for Orla Hav bliver Susanne Mertz fra Aalborg, og stedfortræder for Ib Poulsen bliver Rikke Karlsson fra Støvring.

Ud over valg af formand og godkendelse af stedfortrædere, skal Regionsrådet beslutte nogle få øvrige ændringer. Det drejer sig blandt andet om at besætte en ledig plads i Forretningsudvalget, at udpege medlem til bestyrelsen i Nordjyllands Trafikselskab, at udpege repræsentant til Vækstforum.

En række øvrige udpegninger vil først falde på plads på Regionsrådets møde den 18. december.


Seneste nyt

fra Nordjylland