42 ministerielle millioner til Skagen

Fiskeindustri i Skagen den store vinder i tilskudsrunde fra Fødevareministeriet

Fødevareministeriet giver nu tilsagn om tilskud for i alt 50 mio. kroner til otte projekter inden for forarbejdning af fisk og fiskerivarer.

Skagen er den store modtager af tilskud i denne tilsagnsrunde. Bl.a. får Pelagic A/S tilsagn om tilskud på 25.669.653 kroner til etablering af nye, moderne produktionsfaciliteter for sildeforarbejdningsvirksomhed.

Werner Larsson Fiskeeksport A/S får tilsagn om tilskud på 696.000 kroner til investering i produktionsudstyr til produktion af matjessild.

Endelig får Erik Taabbel Fiskeeksport A/S både tilsagn om tilskud på 484.000 kroner til investering i gælleanlæg samt 15.236.654 kroner til investering i nyt fabriksanlæg og modernisering af produktionsudstyr.

- Interessen for ordningen viser med al tydelighed, at der er både gå-på-mod og investeringslyst i den danske fiskerisektor. Investeringerne vil særligt være med til at sikre den høje kvalitet i den danske fiskeriproduktion, hvilket har stor betydning i den globale konkurrence, siger fødevareminister Hans Chr. Schmidt.

Formålet med at give tilskud til at forarbejde fisk og fiskerivarer er dels at fremme forarbejdningsindustriens udvikling i såvel miljømæssig som økonomisk bæredygtig retning og dels at bidrage til produktion og afsætning af fisk og fiskerivarer af høj kvalitet.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord