44-årig mand fra Svenstrup sneg sig uden om dom i svindelsag

De mange anklager mod en 44-årig mand fra Svenstrup var ikke nok til at få en tilståelse ud af ham - senere venter måske en retssag og måske også en dom.

Selv om det på papiret så ud til, at anklager Jette Rubien fra Nordjyllands Politi havde en god sag, da hun tirsdag indkaldte til retsmøde i en svindelsag, ville den sigtede det anderledes.

Den 44-årige mand fra Svenstrup stod ellers med en lang række anklager om svindel mod sig - blandt i forbindelse med en konkurs i 2015, for falske hjemmesider og for falske annoncer, hvor de udbudte varer aldrig nåede hjem til de intetanende kunder.

Blandt andet "solgte" manden iPhones, Mac-computere, kameraer, fodboldbilletter, en rejse og fire paller med sexlegetøj via dba.dk, Gul&Gratis og Facebook. Og siden gik han så vidt som til at tilbyde både murerarbejde og et enkelt køkken til købere, som gladeligt betalte, men aldrig fik noget retur.

Flere end 20 anmeldelser er indløbet fra folk fra hele landet, som siden december 2015 er blevet snydt af den 44-årige. Ifølge anmeldelserne har han tilsyneladende brugt sine stedbørn og sin egen søn som stråmænd i sagen og benyttet sig af deres navne og kontonumre til at gennemføre handler og oprette falske virksomheder.

Men alt dette var altså ikke nok til at få en indrømmelse ud af den sigtede - og dermed en dom. I stedet måtte Jette Rubien sende den 44-årige tilbage til sin celle i Aarhus, hvor han lige nu sidder varetægtsfængslet, sigtet for grov vold.

- Jeg må indrømme, at jeg havde håbet på en tilståelsessag, men den sigtede nægtede sig skyldig og ville heller ikke udtale sig om ret meget. Så nu må jeg hjemtage sagen, som det hedder, og se, hvad jeg kan samle af vidner inden en eventuel retssag, forklarer Jette Rubien.

Den 44-årige har tidligere været svær at få fat i, fordi han i længere tid har opholdt sig i Spanien. Det er nu op til Jette Rubien at vurdere, om sagen kommer for en domsmandsret.


Seneste nyt

fra Nordjylland