47 ledige hevet ind til Danish Crown

47 ledige fra Frederikshavn har fået job på Danish Crown i Sæby, efter virksomheden gik på jagt efter medarbejdere i kommunens jobcenter.

47 ledige på overførselsindkomster behøver ikke længere at lede efter job. Danish Crown i Sæby vil slagte flere grise, og derfor har de været på udkig efter nye medarbejdere.

Her indledte de et samarbejde med jobcentret i Frederikshavn, der fandt 47 ledige i kommunen og de resterende i omkringliggende kommuner.

- Det er en gevinst for alle, at en stor virksomhed tager socialt ansvar og indleder et samarbejde med kommunen om at finde nye medarbejdere. Det er en stor succes, at det kan lykkes på kort tid at finde så mange ledige med de rette både sproglige og fysiske forudsætninger, siger Steffen Walther Sylvester Larsen, teamkoordinator ved Jobcentrets Virksomhedsservice i Frederikshavn Kommune.

De 47 nye ansatte består af 26 på kontanthjælp, 11 på dagpenge og ti fra gruppen på integrationsydelse. De bte medarbejdere er første ansættelsesrunde til en ny produktionslinje, og der er flere arbejdspladser på vej, lyder det fra Danish Crown.

- Der er løbende grundlag for, at vi skal supplere medarbejderstaben. Vi vil som virksomhed meget gerne deltage i at give ufaglærte en ny mulig for at komme ind på arbejdsmarkedet gennem forløb i de forskellige produktionslinjer, siger Leif Brøndum Nielsen, fabrikschef i Danish Crown i Sæby.

Fredag holder Danish Crown yderligere samtaler for at ansætte endnu 14 medarbejdere.

Sideløbende er Jobcenter Frederikshavn i gang med at finde cirka 30 ledige, der skal begynde senere på året.


Seneste nyt

fra Nordjylland