​48-årig fra Arden dømt: Hjalp narkoring med at smugle hash for 135 millioner kroner

En 48-årig mand fra Arden er idømt 5 års ubetinget fængsel for at have hjulpet med at opbevare og distribueret omkring 2.700 kilo hash på sin bopæl.

En 48-årig nordjyde kan se frem til at ruske tremmer i lang tid, efter han fredag blev idømt fem års ubetinget fængsel ved Retten i Aarhus.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Manden er fra Arden og har i løbet af 2017 og 2018 hjulpet med at læsse flere lastbiler fyldt med hash af i en lagerhal på sin bopæl. 

Politienheden Særlig Efterforskning Vest har i længere tid efterforsket en narkoring, der har sendt hollandske og spanske lastbiler fyldt med hash til Danmark.

817 kilo hash beslaglagde politiet, da de anholdt den 48-årige mand.
817 kilo hash beslaglagde politiet, da de anholdt den 48-årige mand.
Foto: Østjyllands Politi

Den 48-åriges rolle var at opbevare hashen, så den kunne distribueres videre i resten af Danmark. 

I alt fandt retten ham skyldig i at have hjulpet med at opbevare og videredistribuere i alt 2.700 kilo hash. Det ville på gaden have en værdi af omkring 135 millioner kroner.

Har samarbejdet med politiet

I marts slog Særlig Efterforskning Vest til og anholdt i alt 20 personer i en koordineret politiaktion. Heriblandt den 48-årige, der blev anholdt nær sin bopæl, hvor der lå over 800 kilo hash.

- Den 48-årige er ikke kendt af politiet for lignende kriminalitet, men sagen her viser, hvor stort netværket spænder, og hvor omfattende mængder narko der er blevet smuglet. Ved at optrevle netværket har vi forhindret mange ton hash i at ende på gaden. Med dommen fredag viser retten, hvor alvorligt narkosmugling bliver taget, siger Morten Rasmussen, anklager hos Særlig Efterforskning Vest.

Han fremhæver dog, at den 48-årige har samarbejdet med politiet.

817 kilo hash beslaglagde politiet, da de anholdt den 48-årige mand.
817 kilo hash beslaglagde politiet, da de anholdt den 48-årige mand.
Foto: Østjyllands Politi

- Retten har ved strafudmålingen tillagt det en meget stor værdi, at den tiltalte afgav fuld tilståelse, men også at han forklarede om andre personer i sagen. Det skal i praksis give en mildere straf, og det gjorde det også i dag, siger anklageren.

Nogle af de anholdte og dømte i den omfattende sag er hollandske og spanske chauffører, som kom kørende i de hashlastbiler, som den 48-årige modtog.

Den 48-årige erkendte sin rolle i smugleriet og modtog dommen. Anklageren er godt tilfreds med dommeren, men gik efter seks år til manden. 

En 48-årig mand fra Arden er ved Retten i Aarhus blevet idømt fem års fængsel for sin medvirken i indsmugling af hele 2700 kilo hash.

Seneste nyt

fra Nordjylland