5 råd til hvordan du genbruger dit juletræ

Når julen er overstået kan man vælge at smide det ud eller genbruge det. Her får du gode råd til, hvad du kan gøre med træet, når det har udtjent sin pligt i hjemmet.

Når træet begynder at drysse, og det nye år nærmer sig, skal de fleste til at skille sig af med juletræet. Det har tjent sin pligt og skal nu videre. Men hvis det ikke bare skal smides ud, kan det være svært at finde ud af, hvad man lige skal gøre med træet, når det har stået inde for længe.  

Hos Plantorama har de flere forslag til, hvordan du kan komme af med dit juletræ og genbruge det på kreativ vis. 

1. Beskyt sarte haveplanter med grene. Hvis de bliver klippet ved stammen, kan de beskytte frostfølsomme planter mod både vinterens og forårets sol. Først lægger du et lag blade over planten, og derefter bruges træets grene til at holde på bladene.

2. Lav brænde af træets stamme. Grantræ har lige så høj brændværdi som bøg og kan derfor sagtens bruges som brænde. Det er vigtigt granstykkerne tørrer godt inden de bliver brugt.

3. Kværn træet til flis til haven. Det kan bruges til blandt andet at beskytte jorden mod frost. 

4. Et mere kreativt råd til indendørs brug er at lave stammen til et hængende tøjstativ. Her klipper man grenene af stammen og piller barken af. Giver træet en gang lak eller maler den. Derefter kan den hænges op i loftet med en snor i hver ende, hvor der kan hænges bøjler på.

5. Lav fyrfadsstager ud af stammen ved at skære stammen i smalle stykker og bor dem ud med et rundbor eller fladbor, så der er plads til fyrfadslys i det borede hul.

Og hvis ikke du er til den mere kreative del, er det altid muligt at komme af med sit brugte grantræ på den nærmeste genbrugsplads, hvor det bliver lavet til kompost og flis. 

Herunder kan du se, hvordan plantageejer Jonna Andersen anbefaler, at man behandler et juletræ.

Indslaget er fra livstilsmagasinet Nordliv den 4. december.

Seneste nyt

fra Nordjylland