50 ansatte fyret: Kranvirksomhed i Aalborg lukker og slukker

Torsdag og fredag er 50 medarbejdere i virksomheden Mammoet i Aalborg blevet fyret - nu lukker afdelingen.

Torsdag og fredag har 50 ansatte i den hollandske virksomhed Mammoet Winds afdeling i Aalborg modtaget en opsigelse. Samtidig lukker afdelingen i Aalborg i begyndelsen af 2018.

Det meddeler virksomheden fredag formiddag i en pressemeddelelse.

Ifølge pressemeddelelsen skyldes lukningen, at organisationen, der dækker Europa med et netværk af afdelinger, vil strømline operationsgange. Derfor skal Mammoet Wind integreres i Mammoet Europe. Nyheden om de mange fyringer blev lækket allerede torsdag, og her forlød det, at de skete som en reaktion på Siemens Gamesas forestående fyringsrunde.

- Det betyder, at Mammoet vil lukke Aalborg-afdelingen i løbet af første kvartal 2018. Salg og projektstyring vil blive overført til Brande-afdelingen, skriver Mammoet Wind i meddelelsen. 

Virksomheden har dansk hovedsæde i Aalborg og har siden 2015 leveret kran- og logistikydelser for virksomheder på Aalborg havn, blandt andet vindmøllefabrikanten Siemens Gamesa. 

- Med denne omstrukturering er det umuligt at undgå at skære i antallet af ansatte på kontoret i Aalborg. Omstruktureringen omfatter ikke ansatte i marken. Depotet i Brande vil ikke blive berørt, men vil fortsætte forretningen som repræsentant for Mammoet på det danske marked, lyder det.

Heller ikke Mammoets afdeling i Flensburg i Tyskland vil undergå forandringer, meddeler Mammoet.


Seneste nyt

fra Nordjylland