På prøve som besøgshund: 50 hunde vækker glæde på plejehjem

Plejehjemmet Sofiegården fik i dag besøg af 50 håbefulde hunde og hundeejere, der var til optagelsesprøve som besøgshunde.

Der er intet som en blød pels og en logrende hale, der kan få smilet frem hos de fleste. Derfor har TrygFonden i flere år haft et korps med besøgshunde, der tager rundt på plejehjem og ældreboliger for at skabe glæde. 

Lige nu er der omkring 700 hunde på landsplan, men i dag har 50 hunde muligheden for at blive besøgshunde i Nordjylland. Der er nemlig stor efterspørgsel, og 800 ældrehjem og andre plejeboliger har meldt sig til ordningen. Optagelsesprøven for de nye hunde foregår på Plejehjemmet Sofiegården i Aalborg.

- Jeg håber, at vi i dag kan godkende rigtig mange dejlige hunde og søde hundeejere, som gerne vil ud og arbejde sammen og gøre en stor forskel for mennesker, siger Galina Plesner, der er projektchef i Besøgshundeordningen.

Tyson til test

En af de hunde, der er mødt op, er Tyson på 1,5 år. Han er til optagelsesprøve med sin ejer, Tine Kvistgaard, fra Vestbjerg. Tine Kvistgaard har selv arbejdet på et plejehjem, og derfor ved hun også, hvor stor betydning hundebesøgene har: 

- Jeg kan se, at hunden synes, det er sjovt, og hvor meget glæde, det giver, siger hun.  

Der er flere ting, der skal være på plads, før en hund kan blive godkendt som besøgshund. Først skal Tyson bestå et lægetjek, og herefter skal han igennem en adfærdsprøve, hvor det bliver tjekket, hvordan han reagerer på lyde og nye mennesker. Til sidst skal Tine Kvistgaard til en samtale. 

Tyson på halvandet år er ny besøgshund hos TrygFonden. 
Tyson på halvandet år er ny besøgshund hos TrygFonden. 
Foto: Lasse Dieckmann

Både Tyson og Tine klarer alle trinene, og de kan gå fra optagelsesprøven som nyansatte besøgshund og besøgshundeejer. Fremover skal de sprede glæde på plejehjem i Nordjylland:

- Det er rigtig dejligt at få besøg af en hund for mennesker, som måske ikke har haft hund selv eller bare gerne vil have besøg af dyr, så det gør en stor forskel, siger Galina Plesner fra Besøgshundeordningen. 

Se om Tyson på 1,5 år kan blive besøgshund på nordjysk plejehjem.

Seneste nyt

fra Nordjylland