500 meter ny kaj i Skagen

Skagen Havn står midt i sin største udvidelse nogensinde. Med en investering på 240 millioner kroner satser havnen på at langt flere krydstogtsskibe kommer til byen i fremtiden.

Kubikmeter efter kubikmeter sand bliver flået op af det nye havnebassin. Det skal være 12 meter dybt for at større krydstogtskibe kan komme ind til den nye 500 meter lange kaj.

- Det er vildt, det her. For Skagen Havn er det her det største, vi nogensinde har lavet, udover selve bygningen af havnen. Det er noget, der kommer til at betyder rigtig meget for havnen, virksomhederne og hele lokalsamfundet, siger havnedirektør Willy B. Hansen.

I dag ligger krydstogtskibene for anker udfor Skagen, og gæsterne skal sejles i land med små både. Det har betydet, at rederierne flere gange har aflyst at lægge til i Skagen, når vejret har været dårligt. Byen går glip af flere hundredetusinde kroner i omsætning hver gang, det sker. Men fremover lægger skibene til helt inde ved kajen, og dermed skulle aflysningerne gerne stoppe.

- Det giver os en langt større sikkerhed for at skibene kommer i havn. Vi har jo prøvet flere gange at stå med mange lejede busser og et stort arrangement, som vi har måttet aflyse, når skibet sejler forbi. Det skulle vi gerne undgå nu, siger Skagens turistdirektør, Lene Kappelborg.

Frederikshavn Kommune har stillet en lånegaranti til projektet. Det betyder, at hvis investeringen slår fejl, så havner der en stor regning hos skatteyderne.

- Jeg kan jo ikke garantere noget 100 procent, men jeg kan i hvert fald sige, at vi har gjort et grundigt forarbejde, og vi har kontraktuelle forpligtelser, som gør, at vi ser det her som en god investering, siger havnedirektøren.

I år havde Skagen 14 krydstogtskibe, og om fem år er det ambitionen at 40 krydstogtsskibe lægger til den nye kaj.


Seneste nyt

fra Nordjylland