600 får privat hjemmehjælp

Borgere i Aalborgområderne Skalborg og Svenstrup, der i dag har kommunal hjemmehjælp, skal fremover vænne sig til hjemmehjælpere i private uniformer.

Det blev firmaet Attendo, der vandt hjemmeplejeudbuddet i Skalborg og Svenstrup. Derved får ca. 600 borgere, der i dag har den kommunale leverandør, fra 1. juni ny leverandør af praktisk hjælp og personlig pleje, skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

I maj 2013 besluttede Ældre- og Handicapudvalget, at der i et geografisk afgrænset område skulle gennemføres et hjemmeplejeudbud. Det var, ifølge kommunen, Attendo, der kom med det samlet set bedste tilbud.

- Vi har valgt Attendo A/S ud fra flere forskellige kriterier, hvoraf kvalitet har været en afgørende faktor. Vi får en professionel og seriøs samarbejdspartner, som har stor erfaring med at levere hjemmehjælp. Vi har mange udfordringer på ældreområdet, og vi må prøve at gå nye veje. Det er samtidigt vigtigt, at vi i et partnerskab også med de private leverandører kan udvikle plejen i de kommende år, siger rådmand Thomas Krarup (Kons.).

Langt de fleste borgerne vil i praksis ikke opleve nogen forandring, da der ikke ændres på den hjælp, der er bevilget.

- Måske er der nogen, der lægger mærke til, at hjemmeplejen får nye uniformer, men for mange vil det være sådan, at de får hjælp af den samme hjemmeplejer, som de er vant til, siger Thomas Krarup.

For medarbejderne betyder valget af Attendo A/S, at de virksomhedsoverdrages på samme løn- og ansættelsesvilkår, som de har i dag, oplyser kommunen.


Seneste nyt

fra Nordjylland