62 nordjyske sigtelser efter skoletrafikkontrol

Efter en landsdækkende trafikkontrol ved skoleveje har Nordjyllands Politi sigtet 62 personer og uddelt 32 klip i kørekortet.

Alt for mange nordjyske trafikanter følger ikke færdselsloven. Sådan lyder det fra Nordjyllands Politi efter en landsdækkende trafikkontrol ved skoleveje i løbet af uge 2. 

Ved skolevejene kontrollerede politiet særligt hastigheden, og hvorvidt bilisterne huskede at bruge sele på sig selv og på deres børn. Der blev også holdt øje med, om de cyklende skolebørn overholdt færdselsreglerne, herunder om de havde husket at forsyne cyklen med cykellygter.

- Vores kontrol skal bidrage til at gøre vejene mere sikre og forebygge, at børn og unge kommer til skade, når de går eller cykler til og fra skole, siger politikommissær ved Nordjyllands Politi Jan Stagsted i en pressemeddelelse.

Sigtelser for manglende cykellygte, manglende sele og brug af håndholdt

I alt resulterede Nordjyllands Politis traffikontrol i 62 sigtelser af forskellig karakter.

Sagerne drejede sig blandt andet om manglende cykellygter, manglende brug af sele i bilen og brug af håndholdt mobiltelefon under bilkørsel. I to tilfælde havde bilister ikke erhvervet kørekort, og en enkelt bilist kørte i narkopåvirket tilstand.

Det blev også til en del såkaldte bekymringsskrivelser til forældre – for eksempel fordi deres børn manglede lys på cyklen eller på anden måde havde overtrådt færdselsloven.

Politiets fotovogne foretog i løbet af ugen kontroller rundt omkring i umiddelbar nærhed af kredsens skoler. I alt passerede der 21.359 køretøjer og ud af disse kørte 471 for hurtigt, og heraf står 32 bilister til at få et klip i kørekortet.

Vær opmærksom og overhold hastighedsbegrænsningen

Politikommissær Jan Stagsted fra Nordjyllands Politi understreger, at det er særlig vigtigt, at man kører hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag.

- Vi oplever desværre alt for mange bilister, der kører for stærkt ved skolevejene. I den her tid, hvor der er mørkt, og sigtbarheden er dårlig, er det ekstra vigtigt, at man som bilist er opmærksom og overholder hastighedsbegrænsningen, siger Jan Stagsted.

Politikommissæren oplyser, at færdselspolitiet i Nordjylland i den kommende tid vil følge op og foretage yderligere kontroller ved skolerne. 

Da ugens indsats i skrivende stund ikke er endeligt opgjort, vil antallet af sigtelser formentlig stige en smule.


Seneste nyt

fra Nordjylland