65-årig sigtet for sexovergreb

En 63-årig mand fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Hjørring for samleje med et barn under 15 år. Foto: TV2/Nord

En 65-årig mand fra Astrup er sigtet for voldtægt og anden kønslig omgang med en pige på 11 år. OPDATERET 10.15.

En mand fremstilles torsdag morgen i grundlovsforhør ved Retten i Hjørring sigtet for samleje med et barn under 12 år.

Manden har nægtet sig skyldig i sagen.

Oplysningerne er fortsat sparsomme i sagen, men politikommissær Lars Nørskov Jørgensen fra Nordjyllands Politi fortæller til TV2/Nord, at den sigtede er en 65-årig mand fra Astrup, og at overgrebet er sket i Hjørring omegn.

Overgrebene var under tvang. Det første fandt sted i januar 2011, hvor den dengang 11-årige pige var blevet afklædt mens hun sov. Selvom hun havde sagt nej havde manden haft anden kønslig omgang med hende. Anden gang var i marts 2011 og foregik på samme måde, men denne gang er der tale om et fuldbyrdet samleje - stadig til trods for pigens ønske. Pigen er nu 13 år gammel.

Efter de to overgreb har manden truet hende samt en anden pige til ikke at fortælle nogen om det. Pigerne frygtede derfor for deres liv.

Den 65-årige er sigtet for overtrædelse af straffelovens § 222, stk. 1 og stk. 2.

Grundlovsforhøret begyndte klokken 10 og bliver holdt for lukkede døre af hensyn til både efterforskningen og pigen. TV2/Nord følger med hele dagen og holder dig opdateret her og i vores nyhedsudsendelser.

Straffelovens § 222

§ 222. Den, som har samleje med et barn under 15 år, straffes med fængsel indtil 8 år.

Stk. 2. Har barnet været under 12 år, eller har gerningsmanden skaffet sig samlejet ved tvang eller fremsættelse af trusler, kan straffen stige til fængsel indtil 12 år.

Flere nyheder fra TV2 Nord