70 år gammel juletradition dør i Frederikshavn

Manglende renter i banken og en bestyrelsesformand, der går på pension, tager til sammen livet af en 70 år gammel juletradition i Frederikshavn.

I 70 år har kommunalt ansatte i Frederikshavn kunne spare op til julen i juleglædekassen, og hvert år har de spillet banko om renterne. Traditionen slutter i år. Det er en kombination af, at bestyrelsesformanden går på pension, og at banker ikke længere giver renter, der tager livet af juletraditionen. 

- Det er vemodigt, det har været mit hjertebarn her ved kommunen, siger Palle Jensen.

Palle Jensen bliver den sidste bestyrelsesformand i juleglædekassen. Han går på pension til nytår, og ingen har turde tage ansvaret for juleglædekassen i Frederikshavn efter ham.

De kommunalt ansatte har i 2016 sparet 3,5 millioner op til julen. Dem har de fået udbetalt igen d. 1. december. De 3,5 millioner har givet 18.000 i renter. De penge er blevet brugt til præmier til bankospillet. Denne tradition har Palle Jensen stået i spidsen for, siden han startede i kommunen i 70'erne.

- Det er noget lort, at det stopper. Det er rene ord for pengene. Vi vil gerne have, at det fortsætter, siger Lene Nielsen. Ansat ved Frederikshavn Kommune.

Hvordan juleglæden skal komme til Frederikshavn næste år vides endnu ikke.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland