700 liter olie forsvundet på mystisk vis i Hjørring

Op mod 700 liter olie og en brænder er forsvundet fra en ubeboet landejendom i Hjørring.

Det var en noget fortvivlet oliefyrsmand, der var ude for at servicere et oliefyr i Hjørring mandag eftermiddag. Egentlig skulle der være hældt olie på fyret torsdag, men der var intet olie, da manden var forbi adressen, ligesom brænderen til oliefyret også var forsvundet, og der var sprøjtet olie ud på væggene.

Det fik manden til at kontakte Nordjyllands Beredskab, som i første omgang forberedte sig på at skulle arbejde på et større olieudslip.

Da beredskabet nåede frem, arbejdede de ud fra idéen om, at olien var løbet ud i et gulvafløb, som stod åbent, fordi brænderen var blevet fjernet. Beredskabet fyldte vand i afløbet for at finde ud af, hvor det løb hen.

Det lykkedes dog ikke at lokalisere olien, og i stedet blev miljøvagten tilkaldt. Det fortæller indsatsleder Thomas Dybro.

To timer efter udslippet har man stadig ikke fundet ud af, hvor olien er, og i og med at brænderen også er forsvundet, kan miljøvagt Poul Træholt ikke afvise, at nogen har fjernet både brænder og olie.

- Ejeren har i hvert fald ikke pillet brænderen af, siger miljøvagten.

Han arbejder dog stadig videre med at undersøge, om olien befinder sig under jorden. Gør den det, skal jorden renses.

- Der er tale om gamle afløbsforhold, som ikke er helt som på tegningerne. Det kan ikke udelukkes, at olien er gået i nogle sivedræn, siger Poul Træholt.

Der er tale om en ubeboet landejendom.


Seneste nyt

fra Nordjylland